Setari Cookie-uri

5 masti naturale pentru ten

Ingrijirea prezinta ca arma secreta perseverenta. Atunci cand vorbim despre frumusetea tenului ne referim de fapt la sanatatea pielii si la ingrijirea zilnica a acesteia. Pentru a evita alti compusi ce pot fi toxici pentru celulele cutanate va recomandam in articolul curent masti naturale pentru ingrijirea intensa a tenului.

Masca tonifianta cu fructe

masca de ten cu fructe Masca tonifianta are efecte energizante pentru toate tipurile de ten. Exista foarte multe combinatii de fructe care pot fi folosite, dar majoritatea provin din trei categorii:
- Citrice: zeama de la o jumatate de portocala, lamaie, poate un kiwi pisat sau cateva felii de grepfrut (acesta are puternice proprietati antiinflamatorii), ananas etc.
- Un fruct cu aciditate slaba, dar foarte bogat in proteine: banana, mango, avocado, pepene galben etc.;
- Un fruct de sezon: capsune, caise, piersici etc. – toate zdrobite, folosindu-se si sucul;

Toate acestea se amesteca intr-un bol cu 1-2 linguri de iaurt, in functie de cantitatea pe care doriti sa o obtineti, apoi se aplica masca pe ten, gat si decolteu si se lasa sa actioneze timp de jumatate de ora, dupa care se clateste cu apa din abundenta.

Sfaturi dupa clatirea unei masti naturale:

- Nu folositi nicio lotiune pentru ten la mai putin de jumatate de ora dupa clatirea mastii.
- Aplicati aceste masti de doua ori pe saptamana;
- Nu aplicati intr-o saptamana decat un singur tip de masca;
- Este de preferabil sa plicati mastile seara, ca dupa clatire sa nu fie nevoie sa aplicati nicio lotiune pe ten si de asemenea tenul nu este expus la praf, soare si alti factori nocivi pe timpul notpii, asadar celulele pielii se pot “bucura” linistite de nutrientii primiti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.