Setari Cookie-uri

10 secrete ale frumusetii

Frumusetea este caracterizata prin intretinere, ingrijire si naturalete. Redactorul Valerie Monroe a publicat pentru cunoscuta revista O, The Oprah Magazine un articol in care prezinta mici secrete legate de intretinerea frumusetii exterioare.

Frumusetea este caracterizata prin intretinere, ingrijire si naturalete. Redactorul Valerie Monroe a publicat pentru cunoscuta revista “O, The Oprah Magazine” un articol in care prezinta mici secrete legate de intretinerea frumusetii exterioare.

1. Apa – sursa vie de sanatate

Renunta la regulile de care tii cont atunci cand bei apa (doi litri de apa pe zi sau opt pahare de apa pe zi) si bea cat ai nevoie. Singura indicatie de care trebuie sa tii cont este legata de faptul ca trebuie sa bei apa inainte de a te simti insetata.

Bea un pahar de apa inainte de fiecare masa. Astfel, senzatia de saturatie va aparea mult mai repede, iar tu vei manca mai putin.

2. Apara-te de razele soarelui

Cu toate stim ca razele puternice ale soarelui imbatraneste pielea. De aceea este indicat sa folosesti protectie solara pentru o fata sanatoasa, fara riduri. Indiferent de vreme (ploaie sau soare), foloseste in fiecare zi crema cu factor de protectie solara de cel putin 15 SPF.

Radiatiile UV reprezinta sursa majora de cancer de piele si accelereaza imbatranirea pielii.

3. Retinoizii intineresc pielea

Doctorul dermatologic Maria P. Lupo, professor la Scoala de Medicina Tulane, este de parere ca retinoizii stimuleaza sinteza de colagen si exfoliaza porii.

Adauga o pastila cu retinoid (uz intern) la rutina de infrumusetare in fiecare seara inainte de somn. De asemenea, retinoizii de uz extern sunt foarte buni pentru pielea grasa si acneica deoarece reduc secretia de sebum a glandelor sebacee.

4. Ocupa-te de maini si de gat asa cum te ocupi de fata

Pielea de pe gat este mai subtire decat cea de pe fata si are nevoie de mai multa ingrijire, insa multe femei ignora acest lucru. Acelasi lucru este valabil si pentru maini.

Aplica tratamente cosmetice (ser retinoid sau creme pentru ingrijire) nu doar pe fata, ci si pe maini si pe gat.

5. Foloseste lotiune autobronzanta

Lotiunea autobronzanta este ideala pentru persoanele cu piele alba sau pentru cele care nu suporta sa stea la soare. In plus, este foarte ieftina in comparatie cu sedintele la solar, care sunt si periculoase pentru sanatatea pielii tale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.