Setari Cookie-uri

Potriveste machiajul cu nuanta parului

Stiai ca in functie de culoarea parului te avantajeaza anumite culori in machiaj? Asadar, fie ca esti satena, rocata, blonda sau bruneta, avem cateva sfaturi utile pentru fiecare.

Stiai ca in functie de culoarea parului te avantajeaza anumite culori in machiaj? Asadar, fie ca esti satena, rocata, blonda sau bruneta, avem cateva sfaturi utile pentru fiecare.

Par blond
Daca tenul este foarte deschis, trebuie evitate nuantele extrem de puternice, contrastante. Indiferent de tipul machiajului trebuie mentinut un echilibru intre nuanta naturata a tenului si culoarea parului.

Machiajul ochilor:
Daca ai ochii ochii albastri cele mai potrivite culori pentru machiajul ochilor sunt cele de maro, bej deschis, gri-cenusiu sau piersica. Blondelor cu ochii caprui sau negri li se potrivesc nuantele enumerate mai sus, plus tonurile de violet, roz, albastru sau verde. Pentru accentuarea privirii, ar fi ideal sa se contureze doar pleoapa superioara, cel putin in timpul zilei. Dermatograful negru este foarte puternic pentru tenul si ochii foarte deschisi. Se recomanda mascara maro, mai putin contrastanta cu blondul parului sau rimel negru.

Machiajul tenului:
pentru un efect cat mai placut, nuanta fondului de ten nu trebuie sa difere foarte tare de culoarea naturala a pielii; sunt recomandate tonurile de galben sau ocru. Optional, pentru fixare se foloseste o pudra compacta transparenta si blush in nuante de roz-piersica.

Machiajul buzelor:
nuantele nude, roz trandafiriu si piersica se potrivesc cel mai bine. Rujul rosu aprins nu este indicat decat in cazul evenimentelor speciale.

Par saten
Satenul este o culoare mai permisiva si pastreaza aproape aceleasi caracteristici ca in cazul parului blond. Diferenta consta in nuantele mai puternice, vii, premise si in timpul zilei.

Machiajul ochilor: permite farduri in nuante roz, piersica, auriu sau maro. Pentru ochii albastri sau verzi se recomanda dermatograf negru, maro, violet sau gri. Confera un contrast placut, care subliniaza irisul. In functie de preferinte, se potriveste un rimel negru, maru sau violet, in special pentru ochii deschisi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.