Setari Cookie-uri

5 sfaturi ca sa ai grija de pielea ta in sezonul rece

In sezonul rece, pielea are nevoie de foarte multa ingrijire si hidratare deoarece, din cauza temperaturii scazute, aceasta are de suferit. Pentru a pastra pielea sanatoasa, este necesar ca ritualul de ingrijire sa fie practicat mult mai des decat in celelalte anotimpuri ale anului si sa ne axem pe curatire, exfoliere si hidratare profunda.

Pentru a elimina pielea moarta de pe buze, perie intreaga suprafata a acestora cu o periuta de dinti o data pe saptamana. Foloseste putina miere pentru a curata si hidrata suprafata. Aplica apoi putina vaselina cosmetica, intr-un strat subtire. Maseaza usor buzele pentru uniformizare.

5. Ai grjia de fata ta


Curatarea in exces a tenului poate usca pielea. De aceea este indicat sa folosesti creme exfoliante o data pe saptamana si, dupa aplicarea acestora, sa aplici o crema hidratanta.

Dimineata, evita sa cureti fata cu sapun, ci foloseste doar apa calduta. Astfel, nu vei indeparta intreaga cantitate de sebum de pe fata, iar tenul tau va fi mai protejat de vantul iernii.

Pe parcursul zilei, foloseste apa termala, care improspateaza tenul si reface pielea. Pulverizeaza putina apa pe intreaga fata si pe gat, apoi foloseste o crema usor hidratanta sau o lotiune calmanta.

Seara, inainte de culcare, foloseste ulei de masline pentru demachiere. Aplica putin ulei pe un disc demachiant si maseaza usor tenul, efectuand miscari circulare. Mare atentie la ochi deoarece pielea din aceasta zona este foarte sensibila.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.