Setari Cookie-uri

Practic: Scapa de parul nedorit de pe fata!

Nu doar barbatii sunt cei care se lupta cu parul facial, ci si femeile. Firul de par de pe tenul femeilor este mult mai subtire si rar decat cel al barbatilor. De aceea si metodele de eliminare ale parului sunt diferite. Pentru un ten fin, matasos si fara par, iata cateva solutii:

Aplica ceara in zona parului nedorit in sensul de crestere a firului de par intr-un strat uniform, nu foarte gros. Utilizeaza benzi speciale din bumbac pentru a smulge mai rapid si usor firele de par. Sterge zona epilata cu un servetel umed.

Pentru persoanele cu tenul sensibil, este indicat sa faca o infuzie de musetel cu aloe pe care sa o aplice pe fata dupa epilare.

Sfat: daca folosesti benzi de ceara, inainte de utilizare incalzeste fasia de ceara in maini cateva secunde si apoi aplica pe zona dorita.

5. Metode de epilare moderna

Cele mai intalnite metode de epilare moderna la ora actuala sunt cele prin electroliza si cu ajutorul laser-ului.

Epilarea prin electroliza este destul de anevoioasa, insa definitiva. Daca este efectuata corect, firele de par nu vor mai creste niciodata. Acest procedeu presupune introducerea unui ac special de metal la radacina firului, prin care se transmite un impuls de curent electric. Astfel, firul de par este distrus in totalitate. Sunt necesare mai multe sedinte in functie de grosimea si densitatea firului de par.

Epilarea cu laser este o metoda permanenta de inlaturare a firelor de par, iar dupa 6-7 ani parul va creste la loc. Laserul trimite lumina catre foliculii de par, determinandu-i sa nu mai produca fire de par. Tratamentul este nedureros si trebuie efectuat in mai multe sedinte pentru a scapa in totalitate de parul nedorit.

Atat epilarea prin electroliza, cat si cea cu laser sunt metode moderne si destul de costisitoare, insa cu rezultate spectaculoase in timp.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.