Setari Cookie-uri

10 intrebari si raspunsuri despre machiajul zilnic

Fie ca este vorba despre un machiaj natural compus din mascara si gloss, fie ca vorbim despre un machiaj mai sofisticat (fond de ten, pudra, smokey eyes, ruj), machiajul este unul dintre cele mai importante metode prin care o femeie isi poate ascunde imperfectiunile tenului.


5. Pudra este indispensabila din machiajul de zi?


Pudra este un produs cosmetic optional, indicat in special persoanelor cu tenul acneic sau cicatrice. Rolul acesteia este de a fixa mai bine fondul de ten si de a oferi o acoperire perfecta a imperfectiunilor tenului.

6. Cum aplic blush-ul in doua nuante?

Blush-ul ajuta la accentuarea pometilor. Foloseste doua nuante de blush, una mai inchisa care trebuie aplicata exact sub zona pometilor si una mai deschisa, folosita deasupra. Utilizeaza o pensula cu peri moi si porneste de la obraji, urcand usor catre tample. La sfarsit realizeaza mici cerculete pentru a uniformiza culorile.

7. De ce se aplica dermatograf negru in interiorul pleoapei superioare?

Desi are rolul de a accentua, dermatograful negru aplicat in interiorul pleoapei superioare micsoreaza vizibil ochii. De aceea acesta nu trebuie folosit de catre femeile cu ochii mici sau apropiati. Inlocuieste dermatograful negru cu un creion in nuante de maro, pe care il poti folosi la baza pleoapei superioare. Astfel, machiajul va fi mult mai luminos si va avea un aspect mai natural.

8. Pot folosi ruj rosu in timpul zilei?

Rujul rosu este folosit pentru un machiaj glamour de seara sau pentru ocazii speciale. Specialistii in materie de make up ne sfatuiest sa nu folosim nuante puternice in timpul zilei. Opteaza pentru un ruj in nuante de roz pastel, piersica, maro-trandafiriu sau culoarea zmeurei.

9. Ce nuante de farduri sunt recomandate in timpul zilei?

Pentru zi poti utiliza nuante usor sidefate si nu foarte intense pentru a nu cadea in zona vulgarului. Daca ai ochii albastri alege nuante de maro, verde kaki, gri sau roz pal. Pentru persoanele cu ochii verzi sunt indicate culorile maro, aramiu, violet deschis, iar cele cu ochii caprui pot alege orice nuante deschise: tonuri de maro, kaki, albastru deschis, roz sau mov pal.

10. Cum pot face ca gloss-ul sa reziste mai mult pe buze?
Din pacate, nu exista nicio metoda eficienta in acest sens. Insa, pentru a accentua buzele, inainte de a folosi gloss-ul, aplica un creion de buze usor cremos, in nuante apropiate culorii naturale a buzelor tale. Creioneaza intreaga suprafata a buzelor deoarece, daca subliniezi doar zona conturului, buzele vor avea un aspect inestetic in momentul in care gloss-ul ti se va sterge.

Un articol Amelia Ciurica

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.