Setari Cookie-uri

8 trucuri pentru a scapa de acnee

Una dintre cele mai intalnite probleme ale tenului este reprezentata de acnee. Pe langa aspectul inestetic pe care il are, aceasta poate duce la aparitia cicatricelor si a petelor de pe fata odata cu trecerea timpului si netratarea sa.

Tenul mixt reprezinta o combinatie intre cel gras si cel uscat. Pe fata, zonele grase se intalnesc pe frunte si pe nas, iar cele uscate in jurul ochilor si pe obraji. Pentru acest tip de ten, ai nevoie de produse care curata in profunzime. Foloseste geluri de curatare si lotiuni astringente zilnic. Nu uita de crema hidratanta, ce trebuie aplicata doar in zonele uscate ale fetei.

Incearca remediile naturiste

Remediile naturiste pot fi folosite de toate persoanele deoarece ingredientele utilizate sunt alimente comestibile care, de cele mai multe ori, nu provoaca reactii adverse ale pielii.

3. Aplica vitamina E sub forma lichida pe fata cu ajutorul unui disc demachiant din bumbac (vitamina E are proprietati antioxidante si curata in profunzime tenul).

4. O data la doua zile foloseste o masca pe baza de miere pentru a elimina bacteriile de pe fata. O poti intinde doar pe zonele cu acnee sau pe toata fata. Asteapta 5 – 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.

5. Realizeaza un amestec din o lingura de nucsoara si una de lapte. Aplica pe zonele cu probleme, masand usor cu degetele pentru 3 – 4 minute, apoi clateste fata.

6. Aplica in fiecare zi suc de lamaie pe fata cu ajutorul unui disc demachiant din bumbac. Asteapta cateva minute pana cand se usuca si sterge fata cu un prosop umed.

7. Pasta de dinti este un alt remediu simplu ce poate fi utilizat pentru a scapa de cosurile umflate. Aplica putina pasta pe cosuri inainte de a merge la culcare si lasa sa actioneze pana a doua zi.


8. Realizeaza un amestec din pasta de castraveti (striveste un sfert de castravete) cu o lingura de scortisoara rasa fin. Intinde masca pe fata si asteapta 15 minute pentru a actiona in profunzime, apoi clateste cu apa.

Un articol de Amelia Ciurica


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.