Setari Cookie-uri

Practic: Vopseste-te singura

Colorarea parului reprezinta cea mai rapida si dramatica schimbare de look. Chiar daca pare o sarcina destul de simplu de realizat, vopsirea parului necesita foarte multa atentie deoarece un esec este destul de greu de remediat.

Colorarea parului reprezinta cea mai rapida si dramatica schimbare de look. Chiar daca pare o sarcina destul de simplu de realizat, vopsirea parului necesita foarte multa atentie deoarece un esec este destul de greu de remediat.

Fie ca vrei doar sa inchizi usor nuanta parului sau vrei sa ai o noua infatisare, alegand o culoare diferita de cea a parului tau natural, poti economisi bani si timp facand asta in confortul propriei tale case, fara a merge la saloanele de frumusete. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont in momentul in care vrei sa te vopsesti singura:

1. Alege o vopsea potrivita parului tau

Exista o mare varietate de optiuni disponibile in ceea ce priveste vopseaua de par. Alege o culoare care completeaza tonul pielii tale. Nuantele de rosu si cele de blond sunt potrivite pentru femeile cu tenul deschis la culoare, in timp ce nuantele inchise pot fi folosite de cele cu un ton rece al pielii.

Poti folosi o vopsea permanenta, semi permanenta sau temporara.

Sfat: daca ai nevoie de o cantitate mai mare de vopsea, asigura-te ca iti achizitionezi cutiile de vopsea care au aceeasi nuanta si de la o singura marca pentru o culoare uniforma a parului si a nu aparea reactii adverse.

2. Testul de alergie

Este foarte important sa iti faci un test de alergie inainte de a folosi vopseaua. Aplica putina vopsea pe zona antebratului sau in spatele urechii si asteapta 48 de ore pentru a fi sigura ca nu apare nicio reactie alergica. In caz contrar, incearca o alta marca de vopsea.

3. Aplica vopseaua pe par

Pune-ti manusile si adauga vopseaua intr-un bol, amestecand usor cu o pensula speciala. Aplica vopseaua pe parul uscat, incepand cu zona radacinilor daca ai mai fost vopsita si parul a crescut, apoi continua si cu restul firelor de par. Daca ai parul lung, imparte-l in sectiuni egale pentru a fi sigura ca nu vei rata nicio portiune din par.

Daca ai optat pentru o culoare inchisa a vopselei de par, foloseste un strat gros de crema puternic hidratanta in zona conturului fetei, pe ureche, la radacina firului de par pentru a evita patarea cu vopsea. Dupa vopsire, inlatura crema cu un servetel uscat.

Strange parul in partea de sus a capului folosind un elastic, apoi infasoara-l in folie de plastic si respecta timpul indicat in prospect.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.