Setari Cookie-uri

Practic: Machiaj inspirat de Rihanna

Din tanara timida si naturala de la inceputul carierei, Rihanna a devenit un adevarat sex simbol. Vedeta uimeste de fiecare data prin dezinvoltura si nonconformismul sau, adoptand tinute elegante, uneori mult prea sexy. In ceea ce priveste machiajul, intotdeauna a fost adepta unui machiaj puternic, care sa accentueaza atat zona ochilor, cat si buzele.

Pentru a obtine un machiaj inspirat de Rihanna, ai nevoie de: baza pentru machiaj, corector, fond de ten, pudra pentru fata, pensule, farduri (crem, bej, maro si alb sidefat), tus negru lichid, mascara neagra, blush pentru pometi si ruj.

1. Rutina zilnica de machiaj

Dupa folosirea demachiantului, curata fata cu un gel spumant, apoi aplica o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten. Continua cu baza pentru machiaj ( un strat subtire pe intreaga suprafata a fetei pentru a nu incarca tenul), asteapta cateva secunde pentru a se usca si foloseste corectorul si fondul de ten.

Daca ai un ten gras, utilizeaza pudra pulbere (sau minerala), aceasta reusind sa absoarba excesul de sebum fara a astupa porii.

2. Machiajul ochilor

Foloseste fardul crem pe intreaga suprafata a pleoapei mobile, insistand in zona arcadei, apoi aplica fardul bej in pliul ochiului. Amesteca usor cele doua farduri cu ajutorul unei pensule curate pentru ca trecerea de la o nuanta la alta sa se faca treptat.

Fardul maro se foloseste in coltul exterior al ochiului, atat pe pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara pentru un efect usor smokey.

Traseaza o linie subtire cu ajutorul aplicatorului de la tusul negru lichid, incepand din coltul interior catre cel exterior. Depaseste usor conturul natural cu o codita de un milimetru.

Pe pleoapa inferioara aplica putin creion dermatograf (la baza genelor) pentru o privire misterioasa.

Foloseste un fard alb sidefat in coltul interior al ochiului, apoi aplica doua straturi de mascara neagra pe genele superioare.

3. Machiajul pometilor si al buzelor

Pentru pometi, foloseste un blush in nuante mate inchise (piersica sau maro). Daca vrei un machiaj in care accentul cade doar pe zona ochilor, este indicat ca pentru buze sa utilizezi un ruj in nuante calde, cat mai apropiate de culoarea naturala a buzelor tale (rose, piersica, corai sau crem).

Daca esti adepta unui machiaj puternic, poti folosi un ruj roz bombon, rosu intens, mov sau fuchsia.

Pentru mai multe detalii, urmareste filmuletul de mai jos:



Un articol de Amelia Ciurica
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.