Machiajul in stil Harajuku se face remarcat prin accentuarea ochilor cu ajutorul nuantelor mate puternice folosite si poate fi purtat doar in timpul serii sau la o ocazie speciala, completand un outfit simplu, in culori neutre sau inchise.

1. Rutina zilnica de machiaj

Incepe prin a demachia tenul, apoi curata fata cu un gel spumant si aplica o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten. Foloseste baza pentru machiaj intr-un strat subtire, asteapta cateva secunde pentru a se usca, apoi utilizeaza fondul de ten atat pe fata, cat si pe gat si linia decolteului pentru un aspect uniform.

Foloseste corectorul in zonele cu probleme si continua prin a aplica pudra pentru fata. Aceasta sustine machiajul, nu astupa porii si elimina excesul de sebum.

2. Machiajul ochilor

Aplica un fard crem pe pleoapa superioara, pana aproape de sprancene. Continua cu fardul galben mat doar pe pleoapa superioara mobila, insistand in centrul acesteia.

Fardul verde se foloseste in coltul interior al ochiului, apoi trebuie intins usor catre centru. Utilizeaza o pensula curata pentru a amesteca cele doua nuante, astfel incat trecerea de la o culoare la alta sa se faca treptat.

Aplica fardul rosu in coltul exterior al ochiului, apoi foloseste o nuanta deschisa (alb) in zona arcadei pentru a oferi luminozitate privirii.

Sfat: in filmuletul demonstrativ, modelul utilizeaza si sclipici (este un machiaj de scena), insa deja au fost folosite farduri foarte puternice, asa ca poti trece peste aceasta etapa.

Cu ajutorul aplicatorului de la tusul negru lichid, traseaza o linie subtire din coltul interior catre cel exterior. Depaseste usor conturul natural al ochiului cu o codita, apoi aplica un strat sau chiar doua de mascara neagra.

3. Machiajul sprancenelor, pometilor si buzelor

Defineste linia sprancenelor cu un creion special intr-o nuanta apropiata de cea a sprancenelor tale. Traseaza linii subtiri, fara a apasa si ai grija sa nu depasesti conturul natural pentru a nu avea un aspect inestetic.

Pentru pometi, foloseste un blush in nuante de roz sau piersica, apoi alege un ruj in nuante deschise, cat mai apropiate de culoarea naturala a buzelor tale (corai, piersica, roz deschis sau crem).

Pentru mai multe detalii, urmareste filmuletul de mai jos: