Genele false au devenit un accesoriu obligatoriu pentru o privire dramatica, seducatoare. Daca inainte erau considerate extravagante si teatrale, iata ca in prezent au ajuns in topul tendinelor in materie de frumusete.

Genele false de tip banda finiseaza machiajul si adauga intensitate ochilor. Se potrivesc atat in machiajul de seara, cat si in machiajul de zi. Iata sfaturile principale de care trebuie sa tii cont atunci cand iti doresti sa porti gene false.

Tine cont de momentul zilei

Seara poti sa alegi dintr-o varietate de modele: gene false groase negre sau gene tip fantezie, colorate, simple sau cu strasuri. Conteaza sa se potriveasca foarte bine cu machiajul, vestimentatia dar si evenimentul la care participi.

In timpul zilei opteaza pentru unele simple, subtiri pentru un aspect cat mai natural. De asemenea, machiajul trebuie sa fie minim, in tonuri calde si luminoase. Alege farduri mate, fara sidef; nuantele nude, pamantii sau piersica ar completa cel mai bine un machiaj de zi delicat. Genele intesifica privirea si contureaza ochii in mod natural, asadar n-ai nevoie nici de un creion pentru contur. Genele false trebuie aplicate la sfarsitul machiajului

Primul lucru care trebuie mentionat este faptul ca genele false vor fi aplicate intotdeauna la sfarsitul machiajului. De aceea, daca esti incepatoare la acest capitol exerseza de cateva ori inainte sa le aplici. S-ar putea sa nu reusesti de prima data si vei risca sa-ti deteriorezi machiajul ochilor.
Alege modelul de gene dorit si adezivul potrivit. Pentru machiajul de zi opteaza pentru un adeziv transparent si seara alege unul negru. Vei aplica mai usor genele daca o sa trasezi un contur fin pe pleoapa superioara, in plus o sa obtii si un aspect uniform.

Apoi aplica adezivul in mod egal pe lungimea bazei genelor, insistand la capete. Capetele trebuie sa fie foarte bine lipite, deoarece sunt primele care se pot desprinde. Priveste in jos si aseaza genele false peste linia genelor naturale cu ajutorul unei pensete. Fixeaza intai mijlocul, apoi insista si spre capete. La final poti sa finisezi aspectul cu un tus de ochi negru. Eyelinerul va corecta defectele.

Pentru mai multe detalii vizualizeaza clipul de mai jos: