Kudika
29 Iunie 2012

Pentru ca iti protejeaza pielea de radicalii liberi si de poluare, dar si pentru ca te face sa arati mai bine, machiajul ti-a devenit indispensabil.

Totusi, a te machia nu inseamna neaparat a te transforma complet, ci poate insemna sa iti ascunzi discret cateva defecte. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa afli ce tip de machiaj te avantajeaza mai mult:

3 machiaje expresive pentru femeia momentului: sugestii de la Ramona Ursan, make-up artist

1. Ce varsta ai? Este o banalitate, dar este un adevar cu care sunt de acord toti make-up artistii: un chip tanar este cel mai bine pus in evidenta cu un machiaj distret. Fond de ten lichid, foarte putin blush, rimel si gloss: sunt suficiente pentru a arata bine si ziua si seara. Produsele de make-up cu acoperire mai mare imbatranesc tenurile tinere.

Foto: Shutterstock

2. Ce tip de ten ai? Putine femei sunt atat de norocoase incat sa aiba un ten normal, care nici nu “tine” si nici nu se ingrasa in mod neplacut in zona T. Daca ai un astfel de ten ar fi pacat sa-l ascunzi sub straturi groase de fond de ten si pudra. Mai degraba ai trebui sa porti un fond de ten translucid, care uniformizeaza culoarea pielii si o lasa totodata sa respire si sa stralucreasca in mod natural. Daca ai un ten gras, de asemenea ai nevoie de produse usoare, care sa nu il incarce si sa nu-ti astupe porii. Foloseste crema-gel pentru ingrijire si hidratare si un fond de ten lejer sau o crema de fata nuantatoare. Tenurile mixte au nevoie insa de produse complexe, capabile sa hidrateze zonele uscate si sa matifieze zonele grase: ai nevoie de un fond de ten cu acoperire mai mare.

Citeste mai multe sfaturi pe NoiFetele.ro

Cum să ai tenul proaspăt și luminos întotdeauna?

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: