Setari Cookie-uri

Cand este recomandat sa faci o mamoplastie

Stii la ce riscuri te expui in timpul interventiei chirurgicale?

Riscurile interventiei

Complicatiile care pot aparea dupa operatie sunt legate in principal de modul in care organismul accepta implantul mamar. Astfel, te poti confrunta cu hipo sau hipersensibilitate in zona si cu aparitia hematoamelor si a infectiilor, in special in zona inciziei.

Uneori poate aparea un tesut fibros in jurul protezei, care sa determine strangerea si micsorarea sanului (fenomen numit contractura capsulara). Alteori implantul mamar se poate deplasa sau se poate chiar sparge.

De-a lungul timpului, apar modificari in organism care vor ajunge sa influenteze si aspectul sanilor si pozitia implantului.

Dupa cativa ani de la introducerea implantului, se poate constata aparitia contracturii capsulare, asimetria sau schimbarea formei sanilor, motiv pentru care pacienta va trebui sa mearga la consultatii periodice pentru a verifica modul in care implantul a afectat sanatatea sanilor.

Citește și:

De asemenea, orice investigatie imagistica care se va face asupra sanilor dupa interventie va necesita atentie sporita, prezenta protezelor mamare ingreunand de multe ori rezultatele ecografiilor mamare sau ale mamografiilor”, a detaliat Dr. Elena Claudia Teodorescu.

sursa foto prima pagina: depositphotos.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.