Setari Cookie-uri

Masti homemade pentru toate tipurile de par

Pretuieste fiecare fir de par si aplica-ti tratamentul necesar tipului tau de par.

Tratament pentru parul gras

Pune intr-o solnita goala o lingura de malai. Presara-l pe scalp, cat mai aproape de radacini. Dupa 10 minute, inlatura-l, periindu-ti parul cu o perie normala. Poti repeta in fiecare zi.

O alta varianta: stoarce sucul a doua lamai intr-un pahar. Dupa ce te-ai spalat in mod obisnuit pe par, clateste-l cu sucul de lamaie amestecat cu 3 litri de apa. Repeta la fiecare spalare.

Tratament impotriva caderii parului

Sucul de ceapa este unul dintre cele mai bune tratamente, pentru ca poate remedia chiar si alopecia. Se paseaza o jumatate de ceapa cu putina apa, se aplica pe pielea capului si se maseaza puternic. Solutia trebuie lasata sa actioneze 20-30 de minute. Se clateste doar cu apa – mirosul de ceapa va disparea dupa clatire. Repeta acest tratament zilnic, timp de minimum trei saptamani.

Tratament pentru parul lipsit de stralucire

Citește și:

Ai nevoie doar de jumatate de ceasca de smantana: aplic-o pe scalp, maseaza si las-o sa actioneze 20 de minute. Clateste cu apa calda (nu fierbinte!), apoi cu apa rece, apoi samponeaza si clateste dupa obicei. Repeta miscarea o data pe saptamana.

Tratament antimatreata

Amesteca 3 linguri de ulei de masline cu trei linguri de ulei de migdale. Aplica pe scalp (cat mai aproape de radacina) si maseaza bine, astfel incat toata pielea capului sa beneficieze de tratament. Lasa uleiurile sa actioneze 15-20 de minute, pana cand simti ca ti se incalzeste scalpul. Apoi spala-te cu samponul obisnuit si clateste bine. Poti repeta tratamentul de cate ori este nevoie.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.