Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre fotoepilare

Fotoepilarea trebuie realizata dupa un consult dermatologic, verificarea aparaturii utilizate s a expertizei cabinetului

Comunicat de presa

Dermastyle, centrul de excelenta in sanatatea s frumusetea pielii, recomanda fotoepilarea ca cea mai eficienta metoda de a scapa de parul nedorit. Medicii specialisti Dermastyle sfatuiesc pacientele sa realizeze procedura intr-un centru de specialitate.

Dermastyle reprezinta centrul medical cu cea mai bogata experienta pentru procedura de fotoepilare din Romania, realizand interventii de acest tip inca din 2001. Practica ne-a invatat ca, des specialistul lucreaza cu o aparatura performanta, capabila sa adapteze puterea echipamentului la caracteristicele pacientului, parametrii de lucru trebuie indeaproape supravegheati – densitatea firelor de par, culoarea, grosimea s adancimea. Specialistul care realizeaza procedura efectueaza un control initial al pielii, asigurandu-se ca alunitele pacientului sunt benigne. Ca masura de protectie, alunitele sunt acoperite inainte de tratament”, declara Mihaela Leventer, medic primar dermatolog si fondator Dermastyle.

Citește și:

In cadrul procedurii de fotoepilare, lumina este atrasa de pigmentul din firul de par si condusa pana la radacina, unde are loc o implozie puternica, prin care radacina este distrusa. Desi nu exista epilare definitiva, avantajul fotoepilarii consta in faptul ca pielea nu mai necesita epilare o perioada de cateva luni. Mai mult, treptat, creste intervalul necesar intre seria de sedinte, chiar si pana la 9 luni, de exemplu in cazul mustatii sau firelor din barba.

Pentru o fotoepilare eficienta, fara efecte secundare si care indeparteaza parul intr-o proportie de peste 75%, persistand doar firele foarte subtiri sau care cu putin pigment, specialistii Dermastyle recomanda sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

1. Controlul de specialitate al pielii

Orice procedura de epilare laser sau cu IPL trebuie precedata de un control de specialitate, intrucat fiecare pacient trebuie sa beneficieze de o fotoepilare personalizata, in functie de caracteristicile pielii.

Citește și:

2. Respectarea standardelor de lucru

Eficienta fotoepilarii depinde de aparatul folosit, cele medicale fiind mai performante decat cele cosmetice. Acest lucru se datoreaza inclusiv faptului ca echipamentul medical profesional dispune de spoturi cu dimensiunea de 4 cm, acoperind o suprafata mai mare de piele, pentru ca timpul petrecut in sedintele de fotoepilare sa fie cat mai redus. Dincolo de calitatea aparaturii, foarte importanta este si expertiza specialistului care realizeaza fotoepilarea, acesta fiind cel care adapteaza parametrii de lucru in functie de caracteristicile firului de par.

3. Intretinerea pielii inainte si dupa fotoepilare

Zona tratata nu trebuie sa fie expusa la soare sau la solar, lunile cele mai indicate pentru procedura fiind de altfel cele care contin litera “R”. De asemenea, parul nu mai trebuie smuls, pentru ca firele sunt cele care ghideaza lumina in interiorul pielii pana la radacina. Pielea poate fi expusa fara pericole la soare dupa minimum doua saptamani de la ultima sedinta.

Citește și:

Recomandare Dermastyle:

In perioada aprilie – iunie, Dermastyle ofera 33% reducere la fotoepilare – un pret unic de doar 2 euro pe spot fata de 3 euro. Mai mult, plata procedurii se realizeaza doar in functie de numarul de spoturi si nu in functie de zona de piele.

Sursa foto prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.