Setari Cookie-uri

Beneficiile berii fara alcool

Consumul de bere fara alcool poate optimiza nivelul antioxidantilor din laptele matern.

comunicat de presa

Potrivit studiului realizat de Universitatea din Valecia si Spitalul Universitar Dr. Peset, berea fara alcool poate ajuta la ridicarea cu pana la 30% a nivelului de antioxidanti din laptele matern.

“Iata ca de aceasta data atentia cercetatorilor spanioli s-a indreptat catre berea fara alcool. Fabricata din aceleasi ingrediente naturale specifice berii, varianta fara alcool a celebrei bauturi prezinta insa si marele avantaj de a putea fi consumata in orice moment al zilei. Mai mult, poate fi bauta chiar in timpul sarcinii sau in perioada de alaptare a bebelusilor.

Rezultatele studiului sunt fara indoiala interesante si explicabile daca e sa luam in considerare doar calitatile hameiului, de pilda. Un singur lucru as dori sa mai adaug, o informatie cred pretioasa pentru mamele care prefera aceasta bautura si care doresc sa isi si mentina silueta: berea fara alcool are si un nivel caloric scazut, de doar 18 kcal/ 100 ml“, sustine Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Citește și:

Consumul de bere fara alcool poate optimiza nivelul antioxidantilor din laptele matern. Aceasta este principala concluzie e studiului condus de catre Dr. Pilar Codoner, Sefa departamentului de Pediatrie in cadrul Spitalului Dr. Peset din Valencia si Dr. Victoria Valls, cercetator in cadrul Universitatii din Valencia. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 80 de mame aflate in perioada alaptarii, dintre care jumatate au urmat o dieta obisnuita, in timp ce restul au avut un supliment de 2 beri fara alcool pe zi, timp de 30 de zile.


Pe durata studiului a fost determinat nivelul antioxidantilor din laptele matern in trei momente diferite ale alaptarii in functie de starea de maturitate (la inceputul studiului, dupa 15 zile si in final dupa 30 de zile). Astfel, s-a observat o diminuare a activitatii antioxidante pe masura ce laptele matern se maturizeaza, totusi, mamele care si-au completat dieta cu bere fara alcool au manifestat o scadere mai mica si mai lenta. De fapt, s-a constatat ca imbogatirea dietei cu bere fara alcool poate mari cu pana la 30% nivelul antioxidantilor din laptele matern.

Citește și:

De asemenea, studiul a relevat ca atat mamele care au urmat dieta imbogatita cu bere fara alcool, cat si bebelusii acestora pot prezenta probleme mai mici in cadrul procesului de oxidare celulara si o crestere a nivelului de antioxidanti din sange.

Consumul moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare, ne atrag atentia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

sursa foto interior si prima pagina: depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.