Setari Cookie-uri

Cum iti alegi parfumul in functie de anotimp

Scent of a woman: Fiecare sezon are parfumul sau potrivit

Atunci cand se schimba anotimpurile, garderoba ta trebuie sa tina pasul. Vara pui deoparte bluzele groase, pantalonii lungi si manusile iar in timpul iernii, nu te vanturi in tricou si pantaloni scurti.

Acest lucru este valabil si in cazurile parfumurilor, in functie de notele pe care le contin. Acestea sunt trei la numar, clasate in relatie cu momentul in care pot fi resimtite. De aceea, parfumurile isi schimba mirosul pe parcursul unei zile.

Prima nota se resimte imediat dupa aplicarea parfumului si este compusa din molecule mici si usoare care se evapora foarte repede. De regula, aceasta este mai intepatoare si lasa o impresie puternica.

A doua nota se ridica imediat dupa ce s-a evaporata prima si constituie piesa centrala a parfumului. Este cel mai persistent miros si contrabalanseaza aroma intepatoare a primelor note.

Citește și:

Nota de baza apare ultima, in completarea celei de mijloc. Aceasta functioneaza ca un fiaxtiv al mirosului. Este compusa de regula din molecule mai mari si mai grele care se activeaza mai greu si persista mai mult. Una dintre aromele folosite foarte des pentru baza este moscul alb, obtinut pe cale sintetica.

Parfumurile de primavara

Acestea sunt in capul listei pentru ca primavara este cel mai activ anotimp pentru vegetatie. Este momentul in care esti asaltata din toate partile de mirosuri care iti apar noi dupa iarna indelungata.

Cele mai potrivite arome sunt cele care lasa senzatia de prospetime si verdeata, in ton cu natura. Trebuie sa tii cont de faptul ca parfumul trebuie sa scada in intensitate pe masura ce creste temperatura.

Prin urmare, notele potrivite pentru primavara sunt cele de citrice, florale, menta, busuioc, floare de portocal sau migdale.

Citește și:

Versace Yellow Diamond (vezi preț actual aici) are o aroma lejera, foarte eterica, luxurianta si feminina. Este descris ca un cristal care se transforma pe parcursul zilei intr-un diamant veritabil. Pleaca de la note de citrice si mimoza si infloreste delicat intr-o frezie dulce si subtila.

Apa de parfum Lei este o esenta delicata cu note de varf de varf citrice, indulcite de iasomie si finalizate intr-o simfonie de arome de vanilie, bergamota, mimoza, trandafir, parchouli, litchi.

Vezi mai multe parfumuri de primăvară

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.