Setari Cookie-uri

Ceaiul verde: 5 beneficii in frumusete

Beneficiile ceaiului verde au fost descoperite inca din cele mai vechi timpuri acesta fiind utilizat si astazi in tratarea anumitor afectiuni, insa mai este cunoscut si drept un bun aliat pentru ritualul nostru de infrumusetare.

1. Piele vizibil mai tanara. Ceaiul verde ajuta la mentinerea tineretii pielii luptand impotriva imbatranirii premature a acesteia atunci cand factori externi isi pun amprenta asupra tenului nostru. Il puteti folosi sub forma de compresa sau il puteti bea pur si simplu pentru ca efectul va fi acelasi.

2. Trateaza cearcanele

Multe femei se confrunta cu problema cearcanelor datorita oboselii, alimentatiei dar si a cauzelor genetice, Tine doua pliculete de ceai verde la frigider timp de jumatate de ora, apoi aplica pe ochi si mentine timo de 10 minute. Pungile de sub ochi sunt diminuate, iar cearcanele devin invizibile.

3. Mentine sanatatea dintilor

Pentru ca are o putere deosebita de a distruge bacteriile, ceaiul verde este unul dintre cei mai potriviti aliati pentru mentinerea sanatatii dintilor. Distruge placa bacteriana si nu permite formarea tartrului.

Citește și:

4. Trateaza acneea

Ceaiul verde poate fi folosit in mastile cosmetice pentru tratarea acneei. Are efect antiinflamator si astringent ceea ce favorizeaza regenerarea tesuturilor si redarea aspectului sanatos al pielii.

5. Tonifica pielea

Ceaiul verde este un tonic extraordinar pentru pielea noastra datorita concentratiei de cafeina care il revitalizeaza si ii reda luminozitatea. In acelasi timp, mastile cu ceai verde sunt si un puternic exfoliant ce indeparteaza celulele moarte si contribuie la creearea de celule noi benefice tenului.

Dupa cum am vazut, ceaiul verde are numeroase beneficii atat pentru sanatatea noastra dar si pentru aspectul sanatos si frumos al pielii. Pentru ca efectul sa fie unul garantat, se recomanda consumarea a 2-3 cani de ceai verde pe zi.

Foto prima pagina ceremonia ceaiului sursa shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.