Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate obiceiuri de infrumusetare din toata lumea

Femeile folosesc cele mai neobisnuite ingrediente naturale pentru a-si pastra frumusetea

3. Irlanda – Baile cu alege pentru vindecarea pielii

Tara este asociata in general cu mituri despre zane si spiridusi sau cu vai intinse si stanci inalte de care se sparg valurile. Tocmai de aici vine unul dintre secretele irlandeze despre sanatatea pielii.

Pentru tratarea unor afectiuni dermatologice, apa de mare este pompata in cazi mari de fonta apoi sunt adaugate algele.

In cateva minute, plantele marine elibereaza acidul alginic. Acesta are rol de nutrient pentru piele si poseda importante proprietati curative.

4. Maroc – Argila Rhassoul pentru fata

Argila este o masca ideala pentru fata iar acest lucru este cunoscut de toata lumea.Femeile din Maroc folosesc insa un tip special de culoare maro, gasit doar la poalele muntilor Atlas.

Se spune ca femeile din aceasta zona stapanesc secretul argilei Rhassoul de peste 1500 de ani. Aceasta are un continut surpinzator de ridicat de siliciu, calciu si poatsiu. Toate aceste elemente hranesc pielea si o repara chiar si dupa ce masca a fost indeparata.

Citește și:

5. Bali – Pasta Boreh din condimente pentru circulatie

Reteta pentru obtinerea acestui amestec este inca un secret. Cert este ca Boreh contine diverse cantitati de ierburi, coaja de copac si condimente ( cardamom, scortisoara, ardei iuti, ghimbir).

Toate acestea sunt pisate pana ajung la consistenta unei paste apoi sunt intinse pe corp. Amestecul se incalzeste datorita condimentelor si pune sangele in miscare.

Catifeleaza pielea si o lasa mai supla insa contribuie si la eliminarea durerilor articulare.

In mod traditional, acest tratament era folosit doar la ocaziile speciale insa atunci cand turismul a inflorit in Bali, numeroase spa-uri ofera masajul cu Boreh.

6. Europa Centrala si de Est – Zeama de urzici pentru par

In copilarie, toate bunicile ne sfatuiau sa ne clatim parul cu zeama de urzica. Acestea au proprietati aproape miraculoase pentru par si sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri.

Citește și:

Urzicile dau volum, te scapa de matreata si ajuta la cresterea rezistentei firului de par.

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.