Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate obiceiuri de infrumusetare din toata lumea

Femeile folosesc cele mai neobisnuite ingrediente naturale pentru a-si pastra frumusetea

7. Africa de Sud – Ceaiul rooibos ca tonic

Ceaiul este obtinut din Aspalathus linearis, un arbust care creste doar in zona nord-vestica din Africa de Sud.

Spre deosebire de ceaiul negru, rooibos nu contine cofeina. Intrebuintarile acestuia sunt numeroase. Este foarte bogat in antioxidanti si poate fi folosit cu succes impotriva spasmelor, a inflamatiilor sau ca antialergen.

Nativii africani cred ca o cana de rooibos pe zi te fereste de toate bolile si poate ca nu gresesc. Multe dintre cosmeticele din spatiul european contin extract de rooibos insa acest ceai s-a dovedit a fi un tratament eficient impotriva afectiunilor grave ale pielii, de la eczeme pana la acnee.

8. Egipt – Uleiul de chimen negru pentru scalp sanatos

Femeile Egiptului antic puneau mare pret pe frumusetea fizica si erau desavarsite in arta machiajului, precum si in cea a ingrijirii corporale. Proprietatile uleiului de chimen negru nu erau secrete pentru ele.

Citește și:

Astazi, acesta se poate folosi combinat cu alte produse vegetale insa este foarte eficient si in stare pura. Are efecte antiseptice si stimuleaza regenerarea tesuturilor.

Este recomandat si pentru uz facial, in special acelor persoane care au ten sensibil, cu semne premature de imbatranire. Nu este recomandat persoanelor care au ten cu tendinta de ingrasare. Se absoarbe greu in piele si poate infunda porii.

Indiferent de tipul de piele, uleiul de chimen negru este insa un produs ideal pentru par. Acesta calmeaza iritatiile scalpului, indeparteaza matreata si hraneste firul de par.

Podoaba capilara capata astfel stralucire, volum si este mult mai rezistenta.


9. Tahiti – Uleiul de Monoi pentru catifelarea pielii

In traducere libera, monoi inseamna ulei sacru si este obtinut printr-un procedeu special. Florile de tiare sunt lasate la macerat in ulei de cocos. Astfel se obtine un balsam cu un parfum minunat.

Citește și:

Dincolo de aroma sa incredibila, uleiul de monoi face minuni pentru piele. Are proprietati emoliente si hidratante, nu lasa pelicule uleioase si se absoarbe foarte repede in piele.

Femeile din Tahiti folosesc florile de tiare si in alt scop. Se spune ca atunci cand sunt in cautarea dragostei, poarta o astfel de floare dupa urechea dreapta si daca au deja un partener, o poarta pe partea stanga.


10. India – Curcuma trateaza acneea

Turmericul, cunoscut si sub numele de curcuma este folosit de indieni de peste 2000 de ani. Intrebuintarile sale sunt multiple si este utilizat atat in bucatarie cat si in medicina sau cosmetica.

Datorita culorii sale puternice (galben auriu), curcuma este folosita in mod traditional pentru colorarea parului, a mainilor sau a tesaturilor.

Este apreciat in special pentru calitatile sale antiseptice si antiinflamatoare care ajuta la combaterea problemelor cauzate de acnee. Acesta poate fi aplicat local, impreuna cu o pasta de avocado.

Citește și:

Pentru a-i spori efectele benefice, curcuma poate fi consumata in mancare pentru ca este un condiment minunat care inlocuieste cu succes sofranul.

sursa foto prima pagina shutterstock femeie cu orhidee si fluturi

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.