Setari Cookie-uri

Masti de fata home-made cu cirese si nectarine

Mastile de fata home-made cu cirese si nectarine sunt o binecuvantare pentru tenul tau!

Stiu ca ti-am facut pofta de fructe pentru ca sunt absolut delicioase si acum este chiar sezonul lor cand sunt cele mai gustoase si mai apetisante. Atunci cand cumperti cirese si nectarine de la piata, ia cateva in plus, iti spun mai tarziu pentru ce.

Tenul nostru iubeste ritualurile de ingrijire, tratamentele naturale si momentele de rasfat. Ce ai spune daca toate aceste lucruri sunt posibile cu o singura masca faciala facuta chiar la tine acasa?
Iti spuneam mai devreme de cirese si nectarine, ei bine, am sa iti impartasesc un secret si am sa iti dau cateva idei de masti faciale pe care sa le realizezi cu ajutorul acestor fructe.

foto: masca de fata naturala, Shutterstock

Pentru tenul matur prepara o masca dintr-o cana de cirese si doua linguri de miere. Scoate samburii cireselor, zdobeste-le bine cu o furculita sau cu un blender si amesteca pasta obtinuta cu cele doua linguri de miere. Aplica compozitia pe tenul praspat spalat si lasa sa actioneze timp de 30 de minute dupa care clatesti cu apa calda. Aceasta masca va actiona impotriva ridurilor adanci si va reda tineretea tenului tau. Pentru un efect garantat foloseste masca de doua ori pe saptamana.

Citește și:

Pentru tenul uscat ai nevoie de o masca cu nectarine, galbenus de ou si miere. Alege o nectarina cat mai coapta pentru a putea sa o pasezi cat mai usor. Amesteca pasta cu o lingurita de miere si un galbenus de ou de tara pana cand amestecul se omogenizeaza. Aplica pe toata fata si mentine timp de 20 de minute. Clateste cu apa calda si lasa tenul sa respire cateva minute dupa care aplica o crema usor hidratanta. Repeta procedeul de doua ori pe saptamana.

Pentru o hidratare intensa este indicat sa folosesti o masca cu cirese si ulei de masline. Zdobeste foarte bine o cana de cirese cu ajutorul unui blender si amesteca pasta obtinuta cu o lingura de ulei de masline. Compozitia se aplica atat pe fata cat si pe decolteu. Se clateste cu apa calda dupa 20-30 de minute si se clateste cu apa calda. Poti aplica masca de cate ori simti nevoia.


Pentru ingrijirea tenului normal
prepara o masca cu nectarine si struguri. Alege o nectarina cat mai coapta, cateva boabe de struguri si o lingura de miere. Paseaza bine nectarina si amesteca pasta cu sucul obtinut din boabele de struguri apoi omogenizeaza bine cu mierea necesara. Aplica pasta obtinuta pe tenul curat si clateste cu apa calda dupa 25-30 de minute. Repeta procesul de doua ori pe saptamana pentru un efect garantat.

Citește și:

Pentru tenul gras atat de greu de multumit solutia o constituie delicioasele cirese in combinatie cu malai si un albus de ou. Zdrobeste bine ciresele si amesteca-le cu un albus de ou de tara si o lingura de malai. Aplica toata compozitia pe fata si clateste cu apa calda dupa 15 minute. Lasa tenul sa respire 5 minute si aplica o crema hidratanta. Poti aplica aceasta masca de 3 ori pe saptamana.
Sper ca v-am facut pofta de fructe si de incercat aceste cinci masti absolut exceptionale!

foto prima pagina: crema cu cirese, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.