Setari Cookie-uri

Uleiuri naturale esentiale

Uleiurile naturale esentiale au numeroase beneficii pentru sanatate si pentru furmusete. Hai sa le descoperim impreuna!

Uleiurile esentiale nu trebuie sa lipseasca din casa nici unei femei care pune pret pe frumusete, sanatate si aspect fizic uimitor. Cele mai multe uleiuri au mult mai multe beneficii decat orice alt produs cosmetic de pe piata.

Eu personal folosesc uleiurile atat pentru sanatatea tenului cat si pentru cea a parului, a unghiilor si a pielii.

Ele mai pot fi folosite si pentru tratarea anumitor afectiuni sau pentru imbunatatirea functionarii organismului.

ulei de cocos

foto: uleiuri esentiale, Shutterstock

Ulei de canepa

Uleiul de canepa este un ulei nutritiv, regenerant si puternic hidratant. Se foloseste in mod deosebit pentru tratarea afectiunilor scalpului, pentru prevenirea caderii parului, pentru intarirea si hranirea firului de par.

Este un tratament foarte bun mai ales in cazurile in care parul este vopsit si supus foarte des unor tratamente ce il degradeaza in timp.

Citește și:

Uleiul de canepa se incalzeste in apa fierbinte si se aplica pe scalp masand usor timp de cateva minute dupa care se intinde pe toata suprafata firelor de par. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute si se clateste cu apa si sapun.

Acest tratament stimuleaza cresterea parului, hidrateaza si hraneste firele de par, regleaza secretia de sebum si contribuie la regenerarea sanatoasa a podoabei capilare.

Tratamentul se aplica o data sau de doua ori pe saptamana in functie de gradul de degradare al parului.

Ulei de catina

Uleiul de catina este utilizat cu precadere pentru o mai buna functionare a organismului si pentru intarirea sistemului imunitar fara a apela la artificii medicale si la diverse produse farmaceutice.

Continutul ridicat de Omega 7 al uleiului de catina stimuleaza functia celulara si contribuie la mentinerea sanatatii celulelor organismului. In acelasi timp, uleiul de catina contribuie si la stimularea producerii de colagen foarte benefic pentru piele si pentru un aspect sanatos al acesteia.

Citește și:

Uleiul de catina lasa pielea fina, o hidrateaza si o regenereaza mentinand un aspect sanatos si o intinerire a celulelor; revitalizeaza parul si il face mai bogat, mai sanatos; intareste sistemul imunitar si ne ofera un plus de energie.

Pentru piele, acesta se aplica pur si simplu ori de cate ori este nevoie pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Pentru par este nevoie sa il incalzim un pic si apoi sa il aplicam pe toata suprafata parului lasandu-l sa actioneze timp de 30 de minute.

Citeste si Uleiul de macadamia: noul elixir al frumusetii

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este considerat un elixir al frumusetii si o descoperire destul de importanta in lumea frumusetii si chiar in cea a sanatatii. Datorita continutului sau de grasimi saturate si de acid lauric este benefic pentru organism. Are proprietati antifungice, ofera protectie cardiovasculara, accelereaza arderea grasimilor, ajuta la detoxifierea sanatoasa a organismului, mentine sanatatea glandei tiroide si are multiple intrebuintati in tratamentele cosmetice si ritualurile de infrumusetare.

Citește și:

Pentru sanatatea si frumusetea pielii uleiul de cocos se aplica pur si simplu fara sa il combinam cu alte uleiuri sau cu alte ingrediente.

Pentru par putem sa il amestecam cu ulei de ricin: uleiul de cocos regenereaza firul de par, iar uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului si il face mai puternic inca de la radacina.

Ulei de in

Uleiul de in este obtinut din presarea la rece a semintelor de in si este bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 9, acid folic, fibre, proteine, vitamina B6, magneziu, fosfor, zinc, lecitina.

Uleiul de in are o multime de beneficii dintre care amintim: prevenirea cancerului de san si de colon, reducerea nivelului de colesterol, trateaza obezitatea, imbunatateste functiile cerebrale, amelioreaza durerile menstruale, intareste sistemul imunitar, trateaza matreata si hidrateaza pielea.

Pentru problemele scalpului uleiul de in se manseaza pe scalpul curat dupa care se clateste cu apa calda si sampon.

Citește și:

Pe piele se aplica simplu sau amestecat cu ulei de migdale sau de cocos pentru un parfum mai placut.

foto prima pagina: ulei esential, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.