Setari Cookie-uri

Top 5 beauty tips de la mama pe care trebuie sa le urmezi

Mama mi-a dat cele mai importante sfaturi de frumusete pe care le urmez si astazi. Sunt convinsa ca ai sa te regasesti si tu printre ele si vei fi de acord cu mine!

Inca din copilarie mama ne da sfaturi legate de frumusete: "hai sa iti faca mami doua codite ca esti frumoasa asa" sau "uite ce clamite ti-am luat, o sa fii cea mai frumoasa de la gradi" si alte astfel de indemnuri prin care ne face sa ii urmam sfaturile.

Odata cu varsta bieinteles ca personalitatea noastra se dezvolta, gusturile incep sa se defineasca si ele din ce in ce mai mult, diferind de ce ale mamei de cele mai multe ori.

Sunt insa cateva sfaturi pe care mamele noastre ni le dau si de care ar trebui sa tinem cont toata viata.

foto: femeie frumoasa, Shutterstock

1. Sa nu adormi cu parul ud

Sunt sigura ca si tie iti spunea mama ta sa nu dormi cu parul ud pentru ca ai sa racesti. De fapt, motivul pentru care nu este bine sa adormi cu parul ud (mai ales daca il prinzi) este pentru faptul ca acest obicei nesanatos poate duce la aparitia alopeciei grave.

Citește și:

2. Sa nu iti rozi unghiile

Recunosc! Eu am facut treaba asta multi ani in timp ce mama avea cele mai frumoase unghii pe care le vazusem vreodata in viata mea. Ea imi spunea mereu sa incetez cu acest obicei pentru ca nu imi vor mai creste niciodata unghiile si toti copiii vor rade de mine. Cu chiu cu vai am reusit sa renunt la asta si ma bucur nespus de mult ca am facut-o. Toate aceste lucruri sunt cat se poate de adevarate. In plus, este cea mai rapida metoda de a ingera microbi fara sa ne dam seama.

3. Nu iti subtia sprancenele foarte tare

Mama mea nu s-a pensat pana cand nu am inceput eu sa o fac si bine a facut. Nici nu avea nevoie pentru ca are sprancene perfecte dupa parerea mea, insa ii era si un pic teama ca nu cumva acest procedeu sa ii strice cumva linia naturala a sprancenei. M-a sfatuit si pe mine sa nu mi le subtiez atat de mult incat sa ajung ca doamnele mai in varsta care isi traseaza o dunga inestetica cu un creion special.

Citește și:

4. Mananca-ti legumele

Ei da! Toate mamele dezvolta un soi de obsesie pentru acest lucru. Cand esti mic (si nu numai) trebuie sa iti mananci legumele din farfurie pentru ca altfel "o sa ramai mica", "nimeni nu o sa se mai joace cu tine", "o sa te faci urata", "copiii or sa rada de tine" si alte motive inventate de mame pentru a ne determina sa consumam legumele.

Trebuia sa respecti acest sfat pentru ca altfel nu te puteai ridica de la masa. Este bine ca inca din copilarie sa deprindem astfel de obiceiuri. Legumele ne ajuta sa ne pastram tenul frumos si sanatos plus o multime de alte beneficii.

5. Nu iti stoarce cosurile

Toate am trecut prin perioada adolescentei cand inesteticele cosuri nu ne dadeau pace si ne stricau cele mai frumoase momente pentru ca apareau atunci cand ne asteptam mai putin. Eu una nu puteam suporta sa le vad asa ca le "atacam" imediat. De fiecare data mama imi spunea sa nu mai fac asta pentru ca voi ramane cu semne si nu voi mai avea un ten de portelan atunci cand perioada pubertatii avea sa treaca.

Citește și:

Si cum imi imaginam ca mama nu are de unde sa stie treburile astea alegeam sa o ignor cu desavarsire si sa ma lupt in continuare cu acei inamici. Mai tarziu insa, am ajuns la vorbele ei, asa cum am facut-o de fiecare data.

foto prima pagina: femeie care zambeste, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.