Setari Cookie-uri

5 Tratamente faciale naturale care chiar functioneaza

Tratamentele faciale realizate acasa sunt un adevarat miracol pentru tenul nostru. Descopera-le si tu pe cele mai bune dintre ele.

Tratamentele naturale in general sunt tratamente care au nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru a-si dovedi eficienta. Acest lucru se datoreaza ingredientelor 100% naturale care actioneaza in acelasi mod natural si care au numeroase beneficii asupra tenului.

Pentru ca nu exista nici urma de medicament in tatamentele faciale realizate acasa, trebuie sa avem rabdare pentru a ajunge la rezultatele dorite, insa acestea se mentin mai mult timp si nu prezinta riscuri sau reactii adverse.

foto: ingrediente naturale, Shutterstock

Tratament pentru exfoliere naturala

Exfolierea este unul dintre pasii de baza pentru un tratament eficient al tenului si pentru rezultate uimitoare in cel mai scurt timp. Acasa este foarte usor sa ne exfoliem tenul daca apelam la un ingredient ajutator.

Un bun exemplu este zatul de cafea combinat cu uleiul de masline. La doua lingurite de zat de cafea se adauga o lingura de ulei de masline. Se maseaza tenul prin miscari circulare pana cand simtim ca este curatat in profunzime.

Citește și:

Acest tratament se poate realiza in fiecare zi, seara inainte de culcare.

Tratament pentru curatare naturala

Tenul se curata foarte simplu cu o lotiune tonica usoara, fara alcool, realizata acasa. Se fierbe o cana de apa distilata si se adauga un pliculet de ceai de musetel. Se lasa la infuzat 5-10 minute si se strecoara. Dupa ce s-a racit, tenul poate fi sters cu aceasta loctiune calmanta si hidratanta in acelasi timp.

Tratament pentru hidratare naturala

Hidratarea tenului este unul dintre cele mai importante procese atunci cand vrem ca tenul nostru sa fie sanatos si fara imperfectiuni. Cu ajutorul mastilor faciale realizate din ingrediente naturale, putem obtine rezultatele dorite in cel mai scurt timp.

Se poate realiza o masca faciala din ulei de migdale si lapte. Se amesteca doua lingurite de ulei de migdale cu doua linguri de lapte crud. Se aplica pe tenul curatat in prealabil si se lasa sa actioneze 10-15 minute.

Citește și:

Procesul se poate repeta de 3-4 ori pe saptamana.

Tratament pentru hranire naturala

Procesul de hranite in ceea ce priveste tenul este unul foarte complex ce actioneaza in profunzimea tesuturilor tenului. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, ingredientele folosite in etapa de hranire a tenului sunt unele extreme de atent alese.

Va propun o masca nutritiva intensiv pentru care aveti nevoie de o lingura de miere, o lingura unt de avocado, o lingita pudra de ghimbir , o lingurita polen pudra si cateva picaturi de laptisor de matca. Se amesteca ingredientele pana cand se omogenizeaza si se aplica pe tenul curat.

Se lasa la actionat circa 25-30 de minute dupa care se clateste cu apa calda. Masca se poate realiza de doua ori pe saptamana.

Tratament pentru luminozitate naturala

Tenul are nevoie de vitamine si minerale pentru a-si mentine stralucirea si pentru a avea un aspect sanatos mai mult timp. Pentru acest lucru ai nevoie de o masca potrivita. Pastreaza pulpa de portocala si amestec-o cu o lingurita de miere si una de fulgi de ovaz. Aplica masca pe tenul curat si mentine timp de cateva minute.

Citește și:

Clateste cu apa calduta si aplica o crema fluida. Poti realiza masca de 2-3 ori pe saptamana.

Foto prima pagina: relaxare, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.