Setari Cookie-uri

Hair and The City: efectele negative ale orasului asupra parului tau

"Viata la oras" pare sa nu fie benefica pentru parul tau. Afla si tu cum sa il ingrijesti astfel incat sa straluceasca in fiecare zi!

Parul este considerat unul dintre cele mai importante simboluri ale frumuseti si in acelasi timp ale sanatatii.

Cu cat parul este mai lung si mai bogat, cu atat femeia emana mai multa senzualitate si mai multa feminitate prin fiecare fir de par.

Totodata, cu cat este mai sanatos fi mai frumos firul de par, cu cat este mai stralucitor si mai lung, cu atat mai mult organismul pare a fi unul sanatos si plin de energie.

Pe langa frumusetea si stralucirea pe care ne-o ofera, podoaba noastra capilara ne ofera posibilitatea sa aratam diferit in fiecare zi, sa adaugam un plus de eleganta, rafinament, stil si bun gust look-ului nostru. Sa fim romantice sau mai "nebunatice", sa ne exprimam liber si sa fim indraznete.

ingriirea parului

foto: femeie cu par frumos, shutterstock

Si pentru ca suntem indraznete, pentru ca suntem puternice, pentru ca suntem femei si avem idealuri mari, pentru ca vrem sa mutam muntii din loc, tintim catre o viata frumoasa pe care sa o traim intr-un oras mare.

Citește și:

Orasul mare vine cu oportunitatile lui numeroase, dar si cu amenintari in acelasi timp. De data aceasta o sa vorbim despre amprenta neplacuta pe care “viata de oras” si-o pune asupra parului nostru.

Poluare

Este de la sine inteles ca orasele mari sunt cele mai poluate zone pentru ca industria este foarte bine dezvoltata si pentru ca numarul locuitorilor este direct proportional cu numarul masinilor, de unde poluarea intensa care atrage dupa ea numeroase repercusiuni.

De ce are parul de suferit din cauza poluarii?

Pentru ca poluarea inseamna milioane de bacterii, milioane de microparticule de praf si multe alte impuritati care isi gasesc un camin foarte confortabil in parul nostru.

Vant

Vantul imprastie impuritatile si praful cu o viteza mult mai mare si chiar auta ca acestea sa se aseze mult mai bine si mai repede in par.

Citește și:

Sa nu mai spunem de faptul ca ne poate strica oricand coafura daca nu folosim produse de styling de calitate.

Schimbari climatice

In orasele mari avem multe posibilitati de a petrece timpul liber si nu numai. Acest lucru inseamna desigur agitatie, alergatura si multa miscare ceea ce este foarte bine pentru tonusul fizic, dar nu la fel de bine pentru par.

Intri de la cald la rece sau invers, se intampla sa intri in spatii cu umiditate crescuta sau cu un aer conditionat puternic. Acest lucru nu face decat sa iti usuce parul si sa il deterioreze in timp.

Razele UV

Ai sa imi spui ca soarele nu bate doar in orasele mari si ca de acest lucru nu putem sa ne ferim. Corect. Nu am sa te contrazic, dar am sa iti sugerez discret sa folosesti protectie solara si pentru parul tau.

foto prima pagina: par lung, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.