Setari Cookie-uri

Estetica de nota 10!

Tehnicile moderne de remodelare a corpului nu mai sunt chiar atat de actuale, au trecut ani buni de la practicarea acestora si nu am auzit vreodata sa se fi intamplat vreun dezastru (in conditiile in care totul s-a desfasurat in cadrul unor unitati medicale). Cu toate acestea majoritatea femeilor se tem sa recurga la astfel de practici. Vedetele insa au fost printre primele care au incercat totul pentru un corp perfect si au reusit. Sunt frumoase, invidiate de femei si dorite de atatia barbati. De ce nu am face si noi la fel? Costurile nu mai sunt atat de mari si totul este mult mai accesibil.

Cicatricile postoperatorii reprezinta si ele un risc, insa daca pacientul nu ii ascunde medicului nimic si se fac analize de sange inainte de interventia chirurgicala acest risc este exclus.

Asimetria este un alt risc la care se expun cei care apeleaza la liposuctie. Insa aceste asimetrii sunt foarte mici si corpul isi recapata forma dupa gimnastica postoperatorie.

Este dureroasa liposuctia?


Ca orice operatie doare putin. Iata care este tehnica acestei interventii, pentru a intelege mai bine despre ce este vorba: pacienta se incizeaza in zona in care doreste sa se faca liposuctia. Incizia este atat de mica incat permite doar patrunderea canulei de aspiratie si este facuta intr-o zona foarte greu vizibila (pliurile fiziologice ale pielii).

Sfaturi utile


Este indicat sa faceti o anestezie generala superficiala, caci una locala este destul de dureroasa. Riscurile sunt minime si chiar nule in conditiile in care nu sunteti alergici la anestezic si acesta este administrat conform greutatii voastre.

Atentie la persoanele care vor ramane cu piele in plus postoperator, acestea vor avea nevoie de o tehnica asociata liposuctiei prin care sa se reduca surplusul de piele.

Nu incercati sa extindeti interventia la mai multe zone in care liposuctia sa se faca simultan, este foarte epuizant pentru organism si recuperarea este foarte grea si riscanta.

Recuperarea


Dupa operatie se va lasa in plaga un tub de dren care este mentinut, in cazul in care nu apar complicatii, 1-3 zile. In zona respectiva pacientul poarta un corset elastic care are mai multe avantaje: ajuta la strangerea pielii, reduce inflamatia, nu permite acumularea de lichid si are efect hemostatic (opreste sangerarea). Acest bandaj elastic se poarta permanent timp de 2-3 saptamani, apoi numai ziua inca o perioada specifica fiecarui pacient. Persoanele care au trecut prin aceasta interventie se vor simti ametite imediat postoperator datorita anesteziei si cateva zile vor avea un disconfort general, asemanator asteniei. Vor resimti dureri usoare in regiunea unde s-a extras grasimea, care vor fi estompate prin administrarea de analgetice. Chiar daca la inceput zona respectiva este umflata, nu va ingrijorati, acest lucru se petrece datorita inflamatiei locale specifice oricarei interventii chirurgicale. In scurt timp aria aceea va deveni asa cum o doriti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.