Setari Cookie-uri

Intariti-va organismul

Primavara este un anotimp periculos pentru sanatatea noastra, in special datorita variatiilor mari de temperatura de la o zi la alta si chiar in diferitele momente ale aceleiasi zile. Este un teren propice pentru raceli si viroze si o perioada in care se impun atentionari speciale celor care sufera de bronsita cronica sau astm.

• Vitamina C nu trebuie sa lipseasca din tratamentul pentru sporirea capacitatii de aparare a organismului. Macesele uscate contin foarte multa vitamina C si stimuleaza capacitatea de vindecare a organismului. De aceea infuziile de macese sunt extrem de utile in caz de raceala. La fel de bune sunt si ceaiurile de lamaie, folosind numai sucul peste care puteti sa turnati apa calduta indulcita cu miere. Combinand infuziile de macese cu suc de lamaie veti obtine o bautura gustoasa si sanatoasa. Sucul de lamaie se mai combina util si cu infuzia de cimbru, care calmeaza durerile provocate de tuse si usureaza respiratia.

• Deosebit de eficienta in combaterea febrei s-a dovedit a fi zmeura, care are si efect stimulator. Se pot consuma fructe sau puteti sa va pregatiti un suc din zmeura sau un ceai cu varfuri uscate de zmeura.

• Util in tratarea racelilor este si pelinul, care poate sa scada febra si sa scurteze durata racelilor.Se consuma in combinatie cu miere, atat pentru a-i estompa gustul amar dar si pentru a spori efectul. Pelinul nu este recomandat gravidelor.


• O alta infuzie folosita in special in faza de debut a bolii se obtine din coada soricelului, flori de soc si menta, combinate in cantitati egale de cate 10 grame la 250 de ml de apa.

• Un remediu traditional impotriva tusei este siropul obtinut din suc natural de morcovi si suc de mere, indulcit cu miere. Nu uitati ca mierea intareste si ea sistemul imunitar.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.