Setari Cookie-uri

Ingrijirea picioarelor

Deunazi am scris un articol despre cum sa ne ingrijim in care am incercat sa impartasesc cu cititoarele acestui site cateva din secretele mele de ingrijire. Cineva mi-a atras atentia asupra picioarelor

Deunazi am scris un articol despre cum sa ne ingrijim in care am incercat sa impartasesc cu cititoarele acestui site cateva din secretele mele de ingrijire. Cineva mi-a atras atentia asupra picioarelor…moment in care m-am hotarat sa acord mai multa atentie acestui subiect.

O sa incep cu talpa piciorului…

Este foarte important sa acordam o mare atentie talpii: in primul rand este nevoie de o pedichiura facuta de o persoana priceputa. In cazul in care nu ajungeti la salon puteti gasi diferite produse cu care sa va faceti o pedichiura “ca la carte”: foarfeca pentru unghii, foarfeca pentru pielite, cleste pentru colturi, pila pentru unghii, pila pentru talpa (calcai) si un brici (pentru inlaturarea straturilor mai groase de piele moarta, bataturi).

Pentru relaxarea picioarelor obosite dupa o lunga zi de munca, putem pune intr-un vas apa calda, sare de baie si cateva picaturi de ulei de corp, sau chiar de masline. Puteti adauga si cateva picaturi de esenta de lavanda.

Apoi incercati sa va masati picioarele in acea apa. Veti vedea ca apa in amestec cu uleiul va prinde aspectul unei emulsii pe pielea dumneavoastra, iar apoi pielea va fi deja mai hranita si hidratata.

Ca si crema pentru calcai, pentru talpa in general v-as recomanda sa folositi unguent cu galbenele (pe care il putem gasi in asociere cu propolis sau alte plante). Unguentul de galbenele are un continut foarte ridicat de vaselina (grasime) si are rolul de a hrani pielea talpii (mai ales vara).

De asemenea exista in farmacii si la plafar diferite geluri de relaxare (cu spanz, mentol, arnica etc.) care prin masaj au rolul de a stimula circulatia (pentru a preveni aparitia varicelor si a vaselor sparte) si de a detensiona piciorul dupa o zi obositoare (pentru a inlatura senzatia de picioare umflate). Acestea se pot folosi pe toata suprafata piciorului.
Sa nu uitam de capsulele cu Ginko Biloba, care de asemenea sunt folositoare circulatiei periferice.

Parul crescut sub piele

Persoanele care se lovesc de aceasta problema au de fapt o piele deshidratata. De aceea recomand sa fie facut un peeling (cu un scrub special sau malai amestecat cu gel de dus), dupa care sa fie aplicata o crema hidratanta care sa aiba in componenta ei vitaminele A si E.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.