Setari Cookie-uri

Ingrijirea tenului pe timpul verii

Ingrijirea tenului are particularitatile sale in fiecare sezon si asta pentru ca factorii externi determina necesitatile nutritive ale tegumentelor. Iarna spre exemplu, cand tenul este supus actiunii unor factori foarte agresivi, tenul necesita o hidratare intensa care sa previna inasprirea tenului. Vara pe de alta parte, lucrurile sunt putin mai complicate si asta pentru ca tenul se deshidrateaza prin pierdere masiva de apa, dar si in urma expunerii la razele ultraviolete si in acelasi timp are tendinta de a se manifesta ca un ten gras din pricina transpiratiei.


Fond de ten… sau nu


Vara este de preferat sa renunti la fondul de ten pentru ca risti sa se prabuseasca “tencuiala” din pricina transpiratiei. In plus, din cauza caldurii, porii se deschid si se pot umple cu fond de ten. Pe de alta parte, daca nu te dai cu fond de ten, se pot umple cu praf. Deci varianta ideala este sa te dai cu un fond de ten lichid foarte usor.

Sa ne protejam de soare

Desi un bronz frumos isi doreste fiecare femeie, totusi soarele reprezinta un factor de agresiune pentru pielea noastra, inclusiv pentru ten. Astfel poti folosi o crema pentru ten cu protectie solara, avand in felul acesta grija sa eviti efectele nocive ale soarelui asupra tenului: arsuri, aparitia petelor, exfoliere, iritatie etc. O alta sugesti demna de luat in considerare este sa iti protejezi buzele de soare. Acestea prezinta un tesut de acoperire foarte sensibil si subtire, de aici si gradul de deshidratare mai mare la care sunt supuse fata de restul tenului. Soarele usuca buzele, le exfoliaza si le irita. De aceea este recomandat ca pe timp de vara sa folosesti un strugurel intens hidratant si care totodata sa prezinte FPS ridicat.

Produse recomandate:

1. Nivea Sun lipcare, Pret recomandat: 10,35 RON
2. NIVEA Sun DNAge, Pret recomandat: 38,41 RON

Hidratare si revigorare
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2006
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.