Setari Cookie-uri

Ingrijirea tenului pe timpul verii

Ingrijirea tenului are particularitatile sale in fiecare sezon si asta pentru ca factorii externi determina necesitatile nutritive ale tegumentelor. Iarna spre exemplu, cand tenul este supus actiunii unor factori foarte agresivi, tenul necesita o hidratare intensa care sa previna inasprirea tenului. Vara pe de alta parte, lucrurile sunt putin mai complicate si asta pentru ca tenul se deshidrateaza prin pierdere masiva de apa, dar si in urma expunerii la razele ultraviolete si in acelasi timp are tendinta de a se manifesta ca un ten gras din pricina transpiratiei.

Datorita transpiratiilor excesive, eliminarii masive de apa, saruri si grasimi, tenul este predispus la deshidratare, iritatie si ingrasare. Tocmai de aceea trebuie mentinut tonic si hidratat. In sensul acesta intervin mastile de diferite tipuri, in functie de necesitatile tenului tau. Recomandate sunt mastile de ten energizante si hidratante, cu extracte de fructe, cu namol si argila. Aplicate de doua ori pe zi, tenul tau va fi cu adevarat rasfatat. Dimineata este indicat sa folosesti o masca tonica, energizanta, care sa iti “pregateasca” tenul pentru intreaga zi. Seara, cand tenul este obosit, deshidratat si incarcat de peste zi, vei folosi o crema hidratanta si calmanta. Dupa o demachiere corecta, intensa (tenul trebuie demachiat foarte bine astfel incat sa fie curatati si porii) se aplica masca ce are efecte calmante si hidratante.

Farduri pentru vara

Vara nu este recomandat sa folosesti farduri lichide ori grase. Cele uscate, ca o pudra, sunt mult mai utile si incarca mai putin tenul. Cel mai bine ar fi sa mergi pe ideea unui machiaj natural in care sa folosesti cat mai putine farduri. Insa, daca ai alte obiceiuri sau pur si simplu iti place machiajul sofisticat, totusi nu folosi prea mult fardurile. Un machiaj pentru ochi este suficient, incearca sa nu iti incarci obrajii si restul tenului.

De retinut!


Indiferent de modul in care alegi sa iti ingrijesti tenul pe timp de vara, trebuie sa retii care sunt necesitatile acestuia:

- Creme hidratante si calmante
- Lotiuni pentru un ten tonic
- Creme fin exfoliante
- Masti si lotiuni de curatare
- Masti energizante
- Creme de protectie solara






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2006
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.