Setari Cookie-uri

Tendintele in coafura

In timp ce tendintele in machiaj pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009 se intorc catre clasic si purtabil, coafurile propun, ca si tinutele vestimentare, directii contrastante.

In timp ce tendintele in machiaj pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009 se intorc catre clasic si purtabil, coafurile propun, ca si tinutele vestimentare, directii contrastante.

Astfel, tendinta „dramatica” Super lucios, in care parul este puternic impins spre spate, a facut echipa buna cu stilul auster al lui Balenciaga, in timp ce parul ciufulit prezentat in trendul Lung si neglijent s-a potrivit perfect stilului boemian al lui Gucci.

Una din cele mai „hot” directii ale sezonului o reprezinta Puterea acordata culorii in colectiile Emporio Armani, Blumarine, Valentino si Dior, prezentari in care imaginea suprarealista a brunetelor sau forta coafurilor roscate nu au trecut neobservate. Parul a realizat diferenta si prin contrastele surprinzatoare din tendinta Texturi stralucitoare, intalnite la Ossie Clark, Vivienne Westwood si Nicole Farhi. Suvitele ce trimit cu gandul la o planta agatatoare sau zonele coafate voit neglijent, alaturate zonelor cu un stil neted, au creat un efect neasteptat, capturand luminile podiumurilor intr-un efect de halou.

Trendul Retro readuce in actualitate stiluri consacrate. In colectia lui Graeme Black parul a fost strans dedesubt pentru a recrea iluzia boburi-lor din anii ’30-’50, in timp ce in prezentarea Dior s-au remarcat coafurile inspirate din anii ’60, cu parul ridicat in coc, in forma de stup de albine.

Lung si neglijent

• Pentru admiratoarele stilulului hippy-chic, sezonul toamna-iarna 2008-2009 are o veste buna: coafurile pe par lung se intoarc in timp, catre anii ’70, capatand o textura ciufulita si onduleuri inegale.
• Imaginea feminina este accentuata de miscarea naturala a varfurilor parului, manechinele aparand in prezentari foarte increzatoare, purtand acest stil sportiv ce se potriveste atat tinutelor de zi cat si de noapte.
• Pentru a crea aceasta coafura, trebuie sa adoptati cararea pe mijloc, elementul-cheie al tendintei Lung si neglijent. Parul poate fi tapat in crestet, dar atunci trebuie sa i se dea volum si pe lungime. In cazul in care parul nu e tapat, puteti sa va jucati cu lungimea realizand onduleuri cu ajutorul unor bigudiuri mari sau al ondulatorului. Daca parul are deja o usoara ondulatie, poate fi uscat liber sau cu difuzorul.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.