Kudika
18 Septembrie 2008

In timp ce tendintele in machiaj pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009 se intorc catre clasic si purtabil, coafurile propun, ca si tinutele vestimentare, directii contrastante.

In timp ce tendintele in machiaj pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009 se intorc catre clasic si purtabil, coafurile propun, ca si tinutele vestimentare, directii contrastante.

14 coafuri simple superbe

Astfel, tendinta „dramatica” Super lucios, in care parul este puternic impins spre spate, a facut echipa buna cu stilul auster al lui Balenciaga, in timp ce parul ciufulit prezentat in trendul Lung si neglijent s-a potrivit perfect stilului boemian al lui Gucci.

Una din cele mai „hot” directii ale sezonului o reprezinta Puterea acordata culorii in colectiile Emporio Armani, Blumarine, Valentino si Dior, prezentari in care imaginea suprarealista a brunetelor sau forta coafurilor roscate nu au trecut neobservate. Parul a realizat diferenta si prin contrastele surprinzatoare din tendinta Texturi stralucitoare, intalnite la Ossie Clark, Vivienne Westwood si Nicole Farhi. Suvitele ce trimit cu gandul la o planta agatatoare sau zonele coafate voit neglijent, alaturate zonelor cu un stil neted, au creat un efect neasteptat, capturand luminile podiumurilor intr-un efect de halou.

Trendul Retro readuce in actualitate stiluri consacrate. In colectia lui Graeme Black parul a fost strans dedesubt pentru a recrea iluzia boburi-lor din anii ’30-’50, in timp ce in prezentarea Dior s-au remarcat coafurile inspirate din anii ’60, cu parul ridicat in coc, in forma de stup de albine.

Lung si neglijent

• Pentru admiratoarele stilulului hippy-chic, sezonul toamna-iarna 2008-2009 are o veste buna: coafurile pe par lung se intoarc in timp, catre anii ’70, capatand o textura ciufulita si onduleuri inegale.
• Imaginea feminina este accentuata de miscarea naturala a varfurilor parului, manechinele aparand in prezentari foarte increzatoare, purtand acest stil sportiv ce se potriveste atat tinutelor de zi cat si de noapte.
• Pentru a crea aceasta coafura, trebuie sa adoptati cararea pe mijloc, elementul-cheie al tendintei Lung si neglijent. Parul poate fi tapat in crestet, dar atunci trebuie sa i se dea volum si pe lungime. In cazul in care parul nu e tapat, puteti sa va jucati cu lungimea realizand onduleuri cu ajutorul unor bigudiuri mari sau al ondulatorului. Daca parul are deja o usoara ondulatie, poate fi uscat liber sau cu difuzorul.

Practic: Machiaj diafan inspirat de Adele

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: