Setari Cookie-uri

Tendintele in coafura

In timp ce tendintele in machiaj pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009 se intorc catre clasic si purtabil, coafurile propun, ca si tinutele vestimentare, directii contrastante.

Tendinta intalnita in prezentarile: Gucci, Blumarine, Stella McCartney, Salvatore Ferragamo si DSquared

Super lucios

• Tendinta propune coafuri pe un par cu luciu puternic, pentru o imagine impunatoare.
• Parul este pieptanat spre spate si finisat pana la perfectiune pentru o imagine puternica, taioasa.
• Stilul ia doua forme: parul poate fi lasat liber, neted, fara volum; sau prins - fie intr-o coada de cal usor de realizat, fie intr-un un coc simplu, in special in cazul unui par foarte lung.
• Pentru coafat utilizati perii mari, iar pentru o finisare impecabila, placa de intins. Indiferent de coafura aleasa, parul trebuie sa fie curat si sa aiba o conditie foarte buna. De aceea, e important sa se foloseasca atat balsam, cat si o masca, menita sa confere parului rezistenta.

Aceasta tendinta a fost prezentata in colectiile: Jaeger, Versace, Etro, Prada si Viktor & Rolf

Retro

• Pentru momentele de nostalgie, una din directiile in voga ale acestui sezon este stilul Retro, ce a readus in actualitate toate variantele de bob incepand cu perioada interbelica pana in anii 60.
• Cararea adanca, cu varfurile parului rulate spre interior, pana la baza gatului, pentru crearea efectului de bob, a fost cheia stilului adoptat de Miss Jean Brody. Pentru o coafura de zi, parul poate fi strans intr-o parte, in usoare onduleuri, cu o agrafa sau o clema.
• Admiratoarele rock-ului anilor ’60 se vor regasi in stilul cu volum bufant, princiar, propus de Dior, sub deviza: Luxul suprem este reprezentat de parul cu volum.

Aceasta tendinta se intalneste in prezentarile: Dior, Dolce & Gabbana, Michael Kors, Emporio Armani si Graeme Black

Puterea culorii

• Parul vopsit intr-o singura culoare este din nou la moda, dar nu oricum: este vorba de parul lucios, sanatos, cu o culoare vibranta si uniforma.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.