Setari Cookie-uri

Dusmanii tenului tau

Anumiti factori interni sau externi iti pot afecta aspectului, elasticitatea sau stralucirea tenului. Actiunea unora dintre ei o poti evita sau diminua in diverse moduri, in schimb, in cazul altora, e nevoie de putin mai multe munca.

Anumiti factori interni sau externi iti pot afecta aspectului, elasticitatea sau stralucirea tenului. Actiunea unora dintre ei o poti evita sau diminua in diverse moduri, in schimb, in cazul altora, e nevoie de putin mai multe munca.

1. Soarele

Expunerea la soare are diverse efecte nocive asupra tenului. Pot aparea diverse pete inestetice insa acesta este o problema minora comparativ cu altele. Soarele usuca excesiv pielea, grabind aparitia ridurilor. De aceea este necesara folosirea unei creme cu factor de protectie solara pe toata perioada anului (inclusiv iarna, razele soarelui reflectandu-se si in zapada).

Soarele poate patrunde atat prin parbrizul automobilului si chiar prin imbracamintea fina. Crema de protectie solara trebuie aplicata cu 20 de minute inaintea contactului cu soarele si trebuie reimprospatata la cateva ore.

2. Hidratarea insuficienta

Corpul uman este format din 70% apa. O persoana trebuie sa consume zilnic 1,5 -2 l de apa sau chiar 3-4 l intr-o zi caniculara pentru a evita dezhidratarea. Pe langa efectele negative ale dezhidratarii asupra corpului uman, aceasta usuca tenul grabindu-i imbatranirea. In plus, fiecare litru de apa consumat arde in jur de 400 kcal.

3. Solar-ul

Bronzarea artificiala poate cauza si ea imbatranirea tenului, iar razele UVA si UVB emise de tuburile solar-ului maresc riscul aparitiei cancerului de piele.

Daca optezi pentru bronzul produs de solar, ai grija sa eviti expunerea la soare in aceiasi zi cu cea la solar. Totodata, daca ai anumite alergii la lumina sau esti supusa unui tratament cu antibiotice, renunta la solar.

3. Laser


Efectele laseului asupra pielii se masoara in functie de intensitatea acestuia, de timpul expunerii si absorbtia testului si de circulatia sanguina in zona afectata.

Printre efectele nocive ale contactului cu laserul (in diverse interventii – contra pilozitatii, pigmentarii etc) se numara arsurile, accelerarea imbatranirii tenului sau chiar aparitia cancerului.

Atat in dermato-cosmetica, precum si in medicina, se iau in considerare anumite standarde de siguranta pentru a diminua aceste efecte.

4. Tutunul
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.