Setari Cookie-uri

Dusmanii tenului tau

Anumiti factori interni sau externi iti pot afecta aspectului, elasticitatea sau stralucirea tenului. Actiunea unora dintre ei o poti evita sau diminua in diverse moduri, in schimb, in cazul altora, e nevoie de putin mai multe munca.

Fumatul dauneaza grav sanatatii si grabeste moartea. Cu totii stim asta, dar printre efectele sale negative se numara si cele asupra tenului. Fumul de tigara contine 4000 de toxine care sun absorbite de ten si de sange, afectand dramatic capacitatea celulelor pielii de a se regenera. Se blocheaza circulatia sanguina, afectand serios procese precum: eliminarea celulor moarte, reducerea nivelului de colagen propriu pielii, subtierea pielii si nu in ultimul rand schimbarea coloritului, pielea capatand nuante cenusii, reci.

5. Temperaturile scazute

Sezonul rece aduce cu sine temperaturi mici, vant puternic, precipitatii si altfel de fenomene meteo ce cauzeaza uscarea excesiva a pielii, degeraturi, descuamari sau capilare sparte.

Aceste efecte sunt sporite prin spalarea tenului cu substante cu continut ridicat de detergent (ex: sapunul) si apa fierbinte.

In timpul iernii, crema trebuie sa fie mult mai hidratanta decat in celalte perioade ale anului.

6. Stress-ul

Iata ca am ajuns la una dintre cele mai mari probleme ale acestor timpuri. Stress-ul afecteaza atat organele interne, sanatatea psihica dat si pielea. Printre efectele sale se numara apritia: acneei, psoriazisului, eczemei, cuperozei, eruptiilor de piele, negilor, basicilor si totodata proasta oxigenarea a tenului ce afecteaza regenerarea celulelor.

7. Alimentatia proasta

In timp ce anorexia aduce cu sine lipsa calciului si a principalelor substante nutritive si ingreuneaza circulatia sangelui, obezitatea este asociata cu insuficienta venoasa, cu dificultati ale respiratiei si transpiratia abundenta. Toate acestea au efecte nocive asupra pielii, afectand elasticitatea, capacitatea de regenerare si mentinerea toxinelor in interiorul sau.


Un articol de Diana Serpoianu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.