Si in aceasta luna temperaturile depasesc 30 de grade! Este o vreme perfecta pentru a te relaxa pe malul marii sau la piscina. Ceea ce inseamna ca iti doresti un look irezistibil pentru a atrage toate privirile din jurul tau.

In aceasta perioada, ar fi bine sa acorzi pielii si corpului tau mai mult atentie decat de obicei, datorita expunerii intense la soare. Sub razele fierbinti ale soarelui, pielea ta incepe sa piarda apa si se deshidrateaza, ceea ce in timp va conduce la pierderea elasticitatii epidermei si chiar la aparitia ridurilor.
Exista insa cateva metode simple prin care poti evita deshidratarea si vei fi in forma maxima si in plin sezon canicular.

Cateva lucruri esentiale despre hidratare?

Hidratarea este strans legata de apa. Apa reprezinta un procent de 60% din greutatea noastra si este esentiala pentru organism. De aceea, este necesar sa ii oferim pielii apa de care are nevoie, atat la nivel intern, cat si la nivel extern.

Nevoia zilnica de hidratare variaza de la o persoana la alta si in functie de varsta, activitatea desfasurata sau mediul in care ne petrecem cea mai mare parte a zilei. Spre exemplu, daca esti genul activ si-ti place sa faci multa miscare, poti creste doza zilnica de lichide consumate.

Pentru a mentine un echilibru in organism ar trebui sa consumam aproximativ 6-8 cani, echivalentul a 1,5 – 2 litri din diverse lichide pe parcursul intregii zile. Si aceste lichide nu includ doar apa plata sau minerala, ci si cafea solubila, supe, fructe sau legume.

Stiai ca fiecare cana de cafea solubila te hidrateaza? Cafeaua solubila contribuie la necesarul zilnic de lichid de care are nevoie pielea ta pentru a ramane elastica si hidratata. Astfel, poti sa iti pastrezi o piele sanatoasa si luminoasa si prin consumul moderat de 2-3 cani de cafea solubila in fiecare zi.

Timp indelungat a existat conceptia gresita ca prin consumul de cafeina te deshidratezi, insa acest mit a fost demontat, fiind contrazis de toate studiile in domeniu.1,2,3 Cele mai noi cercetari au demonstrat ca o cantitate moderata de cafeina (250-300 mg/zi) ne ajuta in hidratarea corpului, insa important este sa consumi cafeaua in cantitati moderate.

Cafeaua solubila contribuie la necesarul de apa al organismului uman asa cum o face si apa pura. Dupa consumarea unui bauturi continand cafeina, corpul nostru retine cea mai mare parte din fluid, pana la 84%.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: