In aceasta perioada ne preocupam poate mai mult ca oricand de aspectul nostru fizic. Suntem in toiul vacantei, plaja ne face cu ochiul, iar pentru aceasta ne dorim sa avem o forma de invidiat.

Si pentru a beneficia de cat mai multa energie in timpul activitatilor sportive, Nescafe va ofera cateva secrete:

• Alegeti-va cu grija intervalul orar in care faceti sport! Va recomandam sa profitati de primele ore ale diminetii, cand puteti opta pentru alergari usoare in parc, inot sau mers pe bicicleta. Daca sunteti la mare si mai bine! puteti alege aquajogging - relaxare in pas alergator, volei pe plaja sau chiar tenis la malul marii.

• Alegeti tinute adecvate! Cand faceti sport este indicat sa purtati haine lejere, largi care ajuta la evaporarea transpiratiei si in acelasi timp permit aerului sa patrunda la corp. De asemenea, culorile deschise sunt cele indicate, intrucat nu atrag caldura.

• Consumati cat mai multe lichide! Ingerarea de lichide in timpul activitatilor sportive accelereaza procesul de digestie (grabeste "transportul" elementelor nutritive spre celule si elimina rezidurile acumulate la nivel celular), permitand o hidratare corecta a organismului.

• Va puteti imbunatati semnificativ performanta fizica daca veti consuma o cafea solubila inainte de inceperea exercitiilor. Cantitatea de cafeina continuta intr-o cana de cafea solubila contribuie la cresterea rezistentei fizice si reduce oboseala resimtita in timpul efortului. Chiar si o cantitate mica de cafeina, de 90 miligrame poate influenta performanta fizica. Astfel, consumul de cafea inainte sau in timpul desfasurarii exercitiilor poate fi o solutie optima, dand posibilitatea prelungirii acestora.

• Dupa cum au demonstrat cele mai recente studii citate de Nescafe, cafeaua reduce oboseala in timpul exercitiilor fizice si imbunatateste performanta fizica, atat in cazul exercitiilor usoare, cat si a celor de performanta si de mare intensitate, care pot dura de la 30 pana la 120 de minute.

• De asemenea, in cadrul acestor studii furnizate de Nescafe, s-a constatat ca sub influenta cofeinei, muschii incep sa foloseasca grasimile din corp ca sursa de energie in locul carbohidratilor, pentru efortul fizic. Astfel, cafeaua pastreaza zaharul in tesuturi pentru a fi exploatat in momente de efort maxim. Cafeaua are si abilitatea de a creste contractiile muschilor; prin transferul de calciu, sodiu si potasiu la nivelul celulelor, se ajunge la o contractie mai puternica a muschilor.

Acum aveti mai multe motive sa nu renuntati la exercitiile zilnice care va vor ajuta sa atrageti privirile celor din jur si care va ofera o stare generala de bine! Nescafe va ureaza spor la treaba!

Referinte

1. Doherty M, PM Smith (2004) Effects of caffeine ingestion on exercise performance: a meta-analysis. Int J Sports Nutr Ex Metab. In the Press

2. Maughan RJ, J Griffin (2003) Caffeine ingestion and fluid balance: a review. Journal of Human Nutrition and Dietetics 16, 1-10

3. Armstrong LE (2002) Caffeine, body fluid-electrolyte balance, and exercise performance. Int J Sports Nutr Exerc Metab 12,189-206


  • Kudika

    Bianca Patrichi a fost eliminată de la Survivor! Regretele...

  • Maria Crisan

    Holy Molly face magie pe ringul de dans cu piesa Favorite Song

  • Kudika

    Feli lansează 'Ne iubim', un vals cu iubirea până la sfârșitul vieții

  • Kudika

    Aplicația EXTASY: Românii merg până la 50 de km distanță față de...

  • Kudika

    elmiplant revoluționează îngrijirea tenului cu noua gamă Hydro X Cell

  • Kudika

    Colorare fara par deteriorat? Acum este posibil cu tehnologia...