Setari Cookie-uri

Mascata pentru Zorro

Cum femeile, se stie, au un prag de suportare a durerii mai ridicat decat al barbatilor, faptul ca noi ducem masochismul pe culmi din ce in ce mai inalte n-ar trebui sa ne mire poate doar sa ne enerveze un pic. Glumesc... Intrucatva. Ma refer la frumusetea pe care o smulgem cu penseta si alte ritualuri de retusare a naturii, toate tinute sub cheie, departe de ochii barbatului: dupa ce ca ne chinuim, mai depunem si eforturi ca sa ne ascundem. Dar care e mai exact secretul la care tinem cu dintii si gherutele manichiurate?

Ca imaginea la care ne conformam azi nu este aceeasi ca cea de acum 100 de ani nu cred ca are sens sa mai punctez. Dar tacticile de seductie au fost asociate cu eternul feminin de la Eva incoace. Pragmatic vorbind, originile machiajului, de exemplu, sunt pierdute in negura timpului... pentru ca doar recent sa se descopere ca nici macar nu e cea mai buna unealta in “cursa frumusetii” (omologul mai pasnic al “cursei inarmarii”). Niste oameni de stiinta au pus cap la cap nivelul de estrogen, reflectarea lui pe fetele noastre si reactia barbatilor la ele, iar rezultatele dau cu tifla cosmeticelor de pretutindeni: daca fertilitatea, acea valoare inefabila pe care masculii oricarei specii o detecteaza instinctiv la femele, la specia umana se vede pe fata noastra – in tenul delicat si structura osoasa feminina – atunci de ce am ascunde-o cu machiaj?

Dar sa nu ne strangem punga si sa ocolim machiorii inca: stim, frumusetea naturala e proverbialul ac in carul cu fan pe care nu toate mamele noastre l-au gasit ca sa ni-l dea mostenire! Din punct de vedere strict genetic, sa le iertam ca nu toate s-au nascut cu norocul lui Gwyneth Paltrow, pentru care mancarea e pe post de tratament cosmetic – actrita, care a dezvaluit recent pe site-ul Goop.com ca secretul frumusetii ei e in camara, are un look natural si usor de intretinut pentru ca natura i-a permis-o. Ei si multor altora dintre zanele de pe copertile revistelor glossy. Si, de retinut, si multora dintre noi! In “cursa frumusetii” mentionata mai sus, femeile, in totalitatea lor, devin din ce in ce mai atragatoare odata cu trecerea timpului – cel putin, asa au observat “creierii” Universitatii din Helsinki cand au declarat victoria sexului “slab” pe baza cifrelor! Se pare ca preafrumoasele fac mai multi copii decat non-frumoasele, iar acei copii sunt in majoritate fete, care-s mici Ilene Cosanzene si ele. Generatie cu generatie, si asa mai departe, castigam teren fata de barbatii care, estetic, au stagnat la etapa omului pesterii!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.