Setari Cookie-uri

Mascata pentru Zorro

Cum femeile, se stie, au un prag de suportare a durerii mai ridicat decat al barbatilor, faptul ca noi ducem masochismul pe culmi din ce in ce mai inalte n-ar trebui sa ne mire poate doar sa ne enerveze un pic. Glumesc... Intrucatva. Ma refer la frumusetea pe care o smulgem cu penseta si alte ritualuri de retusare a naturii, toate tinute sub cheie, departe de ochii barbatului: dupa ce ca ne chinuim, mai depunem si eforturi ca sa ne ascundem. Dar care e mai exact secretul la care tinem cu dintii si gherutele manichiurate?

Daca vestile sunt imbucuratoare pentru noi la capitolul batalia sexelor, si irefutabile prin patalamaua lor stiintifica, exista de asemenea o latura mai profunda a problemei. Iata, pentru trestiile ganditoare dintre noi, parerea psihologului Mamta Bhatia, citata de DailyMail.co.uk: “Oamenii devin din ce in ce mai capabili sa faca minuni din ce si cat au la dispozitie, folosind stilul pentru a se transforma dintr-o persoana obisnuita intr-una frumoasa. Produsele de frumusete sunt mai economice, la fel si hainele, care accentueaza cele mai bune trasaturi”. In fine, ma intorc la Gwyneth, cu mai putin sarcasm de data asta, citand-o de pe site-ul Goop: “In primul rand e vorba de a reusi sa te accepti cand te uiti in oglinda. Mintea vrea sa se concentreze pe defecte. Ajut-o sa isi aminteasca frumusetea persoanei care esti”.

Deci, mastile pe care le aplicam inainte de a da ochii cu lumea, implicit cu El, sunt un ajutor binevenit in masura in care suntem constiente ca frumusetea interioara da tonul cele de suprafata. Apelati la trucuri, incuiati usile, pastrati misterul, da, atata timp cat lovitura de gratie consta in demascare – alternativa e denigratoare si noi, femeile, suntem mai mandre de-atat!

Un articol de Ioanina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.