Setari Cookie-uri

Mascata pentru Zorro

Cum femeile, se stie, au un prag de suportare a durerii mai ridicat decat al barbatilor, faptul ca noi ducem masochismul pe culmi din ce in ce mai inalte n-ar trebui sa ne mire poate doar sa ne enerveze un pic. Glumesc... Intrucatva. Ma refer la frumusetea pe care o smulgem cu penseta si alte ritualuri de retusare a naturii, toate tinute sub cheie, departe de ochii barbatului: dupa ce ca ne chinuim, mai depunem si eforturi ca sa ne ascundem. Dar care e mai exact secretul la care tinem cu dintii si gherutele manichiurate?

Cum femeile, se stie, au un prag de suportare a durerii mai ridicat decat al barbatilor, faptul ca noi ducem masochismul pe culmi din ce in ce mai inalte n-ar trebui sa ne mire – poate doar sa ne enerveze un pic. Glumesc... Intrucatva. Ma refer la frumusetea pe care o smulgem cu penseta si alte ritualuri de retusare a naturii, toate tinute sub cheie, departe de ochii barbatului: dupa ce ca ne chinuim, mai depunem si eforturi ca sa ne ascundem. Dar care e mai exact secretul la care tinem cu dintii si gherutele manichiurate?

Sa fim serioase, doamnele si don’soarele mele, cand inchideti usa de la baie ca sa va epilati, pensati, vopsiti si alte-asemenea, bietul suflet pereche are o vaga idee de ce a fost lasat de izbeliste sa se-mperecheze cu televizorul. Exista insa o bariera mentala in spatele careia nu-l lasam pe domnul sa treaca, poate pentru pastrarea unei cantitati necunoscute in ecuatia ea+el=Love. Si asa e ea fragila, de ce sa o scuturam din tatani cu realitati sordide ca parul nostru facial? Ne compartimentem viata in asa fel incat misterul frumusetii noastre sa dureze cat mai mult, imaginea lui despre noi sa fie intacta ca un tablou, putin cas de dimineata, indreptat cu machiaj inainte de mic-dejun.

Poate hiperbolizez. Asa ca sa trecem la stiinte exacte – statistica, adica. Studiile arata ca barbatii au intr-adevar idei fixe, cand e vorba de frumusetea feminina. Psihologii de la o universitate din North California au observat, in urma a vreo 4000 de sondaje, ca frumusetea noastra e definita clar in ochii barbatilor in functie de trasaturile fizice. Surprinzator (sau nu!), femeile slabe si seducatoare sunt evaluate cu note mari de majoritatea barbatilor, in timp ce femeile nu se pot pune de acord cand li se cere o evaluare la fel de sumara a unui barbat oarecare dintr-o poza.

Asadar, in ceea ce ne priveste, exista un standard de frumusete la care barbatii raspund cu toata gura “da” (sau un fluierat sugestiv). Din punct de vedere strategic, informatia este cat se poate de folositoare pentru ca superficialitatea lor previzibila devine atuul nostru: nu mai orbecaim in intuneric, ci pasim pe firmituri pana la 90-60-90 si incredere in sine. Pana la urma, barbatii duc greul, constienti ca toti vaneaza acelasi gen de femeie si competitia e acerba. Totusi, numai noi stim cat de lung e drumul catre lumina de la capatul tunelului – dupa tragerea concluziilor factuale din studiul de mai sus, cercetatorii au sugerat ca datele pot fi folositoare pentru intelegerea bolilor de alimentatie la femei. Drumul, deci, e pavat cu infometare, printre multe altele – intr-un cuvant, conformism.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.