Setari Cookie-uri

4 pentru Regenerarea Tenului

Masti de fata, creme antirid, lotiuni de tot felul, ore intregi in saloanele de infrumusetare totul pentru a da de urma potiunii magice care sa ne faca tenul ca de bebelus. Insa stim ca orice am face, mai devreme sau mai tarziu stresul, programul prelungit, poluarea si bineinteles varsta isi vor spune cuvantul.

Acest tratament se bazeaza pe introducerea de lipozomi cu un design complex in celulele pielii. Structura complexa le permite sa ajunga si sa interactioneze cu diverse celule functionale din piele activand regenerarea acesteia. Lipozomii mai au o molecula speciala ce urmareste incetinirea procesului de imbatranire.

Tratamentul este unul nou; comunitatea medicala inca discuta posibilitatile de aplicare si posibila existenta a efectelor secundare.

Tratamentul cu colagen

Sa lasam insa la o parte produsele cu iz de science fiction si sa vorbim despre tratamentul cu colagen.

Terapia cu colagen este folosit in cosmetica pentru diferite operatii cum ar fi injectiile pentru marirea buzelor sau ameliorarea ridurilor. Colagenul injectat incurajeaza productia naturala de colagen din organism, productie ce scade odata cu varsta. Terapia cu colagen a intrat pe piata cosmetica in anii ’70 si a devenit cu timpul tratamentul favorit al multor femei, in ciuda caracterului relativ invaziv.

Tratamentul pentru intinderea ridurilor consta din 6 sedinte, in timpul carora colagenul este injectat in zona afectata. Efectele se vad imediat insa tratamentul trebuie reluat la cel mult 6 luni deoarece efectele dispar treptat.

Tratamentul cu colagen este mai putin costisitor decat cele prezentate anterior si, prin urmare, mai accesibil. Printre efectele secundare se numara umflaturile cauzate de injectii si posibile alergii. Datorita acestui fapt doritoarele trec prin 2 teste de piele la distanta de 2 saptamani pentru a vedea compatibilitatea cu tratamentul.

Exista si o gama variata de produse de ingrijirea pielii pe baza de colagen insa efectele acestora nu se pot compara cu cele ale injectiilor.

Tratamentul cu laser

Cunoscut si sub numele de peeling cu laser, acest tratament cosmetic ajuta la reintinerirea pielii si reducerea efectelor nocive ale razelor solare si afectiunilor pielii. Procedura se bazeaza pe utilizarea unui laser care dizolva treptat barierele moleculare ale celulelor afectate pana se obtine o piele mai intinsa si mai fina. Procedura mai poate fi numita si una de intinerire a pielii datorita efectelor ei asupra ridurilor.

Tratamentul se adreseaza celor care vor sa scape de pete cauzate de acnee, decolorari ale tenului, riduri, arsuri solare sau alte imperfectiuni ale pielii si se administreaza in cabinetul medicului dermatolog.

Tratamentele prezentate mai sus sunt doar cateva dintre cele existente pe piata. Industria frumusetii este una in continua dezvoltare si cu siguranta vom fi si de acum inainte martorii unor tratamente inedite care sa raspunda nevoii femeii de a arata bine.

Un articol de Ioana I




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.