Setari Cookie-uri

ABC-ul ingrijirii sprancenelor

Sprancenele reprezinta acea parte a fetei care joaca un rol vital in redarea expresiei faciale dorite. Gandurile si emotiile noastre sunt transmise celor din jur cu ajutorul lor.

Foloseste o crema hidratanta inainte de a te apuca de operatiunea propriu-zisa. Vei vedea ca firele se smulg mai usor iar nivelul de durere scade. Pentru a putea da forma potrivita piaptana sprancenele cu o periuta speciala. Vei vedea mai bine firele care le strica forma.

B. Pensarea

Aseaza un deget deasupra liniei sprancenelor si unul dedesubt si intinde pielea. Aceasta miscare te va ajuta sa smulgi firul de par cu tot cu radacina.

Incepe procesul de pensare din coltul interior al sprancenei. Smulge fir cu fir pozitionand penseta cat mai aproape de radacina si tragand firul in directia de crestere a acestuia. Foloseste o oglinda care mareste imaginea pentru a te asigura ca nu iti scapa nici firele cele mai mici.

Penseaza treptat pana ajungi in coltul exterior indepartand din cand in cand oglinda pentru a avea o imagine de ansamblu. In final ar tebui sa obtii o spranceana semi-arcuita lipsita de fire rebele.
Dupa ce te-ai ocupat de o spranceana treci la cealalta si repeta operatiunea avand grija ca in final cele doua sprancene sa fie identice.

Tine minte ca sprancenele trebuie sa fie putin mai lungi decat ochiul si nu subtia exagerat de mult capatul exterior al acestora. Daca tor vorbim despre grosime, anul acesta sunt la moda sprancenele groase asa ca opreste-te inainte de a obtine un look a la Monalisa.

Pentru a calcula cat de lungi ar trebui sa iti fie sprancenele urmareste indicatiile speciale. Coltul exterior al sprancenei trebuie sa fie perpendicular pe linia imaginara ce uneste baza nasului cu coltul exterior al ochiului. Aceeasi regula e valabila si pentru coltul interior al sprancenei: acesta trebuie sa fie perpendicular pe linia ce uneste baza nasului de coltul interior al ochiului.

Evita sa smulgi firele din partea superioara a sprancenelor. Zonele tale de actiune sunt partea inferioara a sprancenelor (pleoapa superioara) si linia de imbinare dintre sprancene (daca acestea tind sa se uneasca).

C. Tonifiere

Dupa pensat aplica o lotiune tonifianta sau una astringenta pentru a inchide porii si pentru a indeparta particulele ce ar fi putut fi aduse pe mainile tale sau pe instrumentele cu care ai lucrat. In plus, vei impiedica firele de par sa creasca pe sub piele.

In final, nu te ingrijora daca ai smuls din greseala un fir si te-ai trezit cu o gaura in spranceana. Foloseste un creion special pentru sprancene pentru a acoperi locul respectiv, insa nu exagera; nu vrei ca in final sa semeni cu un clown.

Un articol de Ioana I.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.