Setari Cookie-uri

Pericol: Vopseaua de par!

Piata produselor de infrumusetare e inundata de o multitudine de creme, lotiuni, solutii si pudre minune al caror unic scop este sa raspunda tuturor nevoilor unei femei moderne, si sa creeze nevoi acolo unde nu existau pana acum.

4. Mercur si plumb

Mercurul, plumbul, precum si alti compusi asemanatori sunt folositi uneori in componenta vopselelor de par pentru a indeparta culoarea naturala a acestuia. Substante cu toxicitate ridicata, folosite des si pentru o perioada indelungata de timp, ele pot fi responsabile pentru otravirea lenta a utilizatorului. Spre exemplu, plumbul se absoarbe rapid prin piele si se depoziteaza in oase. Printre reactiile de moment la aceste substante se numara greata si dureri de cap.

Substantele pe care vi le-am prezentat pana acum sunt cunoscute drept cele mai nocive componente ale vopselelor de par. Din categoria substantelor cu raspandire larga si efecte nocive trebuie sa mai enumaram apa oxigenata iimpreuna cu amoniacul (folosite pentru actiunea dubla de decolorare si vopsire) si PPD-ul (para- fenilendiamina). Acestea pot provoca reactii alergice grave si chiar efecte pe termen lung.

Conform Coalitiei pentru Prevenirea Cancerului (Cancer Prevention Coalition), persoanele care folosesc constant si pentru o perioada mare de timp vopsele permanente (pe baza de astfel de substante) au sanse mai mari decat restul populatiei sa dezvolte diferite forme de cancer (leucemie, boala Hodgkin, limfom non-Hodgkins, etc., precum si cancer de san). Prin urmare, femeile care doresc sa isi vopseasca parul sunt sfatuite sa citeasca cu atentie etichetele (optand pentru vopsele cat mai naturale) si sa respecte cu strictete instructiunile de utilizare.

Un articol de Ioana I


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.