Setari Cookie-uri

5 Greseli de Machiaj

Inca de la varste fragede fetele incep sa se gandeasca la machiaj, chiar daca nu il folosesc inca. Li se pare ca in toate cutiutele si tuburile acelea frumoase pe care le foloseste mama sau sora mai mare se ascunde ceva magic. Cate dintre noi nu s-au strecurat pe ascuns in camera parintilor pentru a incerca rujul rosu pe care il tinea mama pentru ocazii?

• prea mult lip gloss- folosit in prea multe straturi, luciul de buze va arata ca si cum mai are putin si incepe sa curga asa ca foloseste un singur strat de luciu.
• lip gloss combinat cu un creion de buze inchis la culoare- incearca asta si vei arata ca si cum ai baut ciocolata calda si nu ai apucat sa iti stergi buzele. Daca folosesti creion pentru a impiedica luciul de buze sa se intinda, cauta unul intr-o nuanta apropiata culorii buzelor.

3. Rimel, dermatograf, creion de sprancene

Parte importanta a oricarui machiaj, aceste ajutoare cosmetice ar trebui sa evidentieze genele, sprincenele, si bineinteles ochii, insa folosite gresit au un efect contrar. Cele mai frecvente greseli din aceasta categorie sunt:
• prea mult rimel- iti va transforma genele intr-o panza de paianjen. Genele se vor lipi una de alta iar dupa cateva ore rimelul se va aduna si va arat fals. Un strat de rimel e mai mult decat suficient pentru un machiaj de zi. Pentru machiajul de seara poti folosi doua straturi.
• sprancene pensate complet (sau prea mult) si trasate cu creionul- reprezinta cea mai mare ciudatenie a ultimilor ani. Oricat de nemultumita ai fi de felul in care iti arata sprancenele nu e o idee buna sa le smulgi fir cu fir iar mai apoi sa trasezi o linie undeva mai sus de linia lor naturala. Mai bine apelezi la ajutorul unui specialist care sa le dea o forma potrivita si folosesti cu grija un creion special pentru a le ajuta.
• sprancene nepensate- daca esti fericita posesoare a unor sprancene perfecte de la mama natura si nu ai nevoie de ajutorul unei pensete atunci acest punct nu ti se adreseaza. Pentru noi, restul, pensarea corecta a sprancenelor e o necesitate. Firele crescute aiurea, mai ales pe linia de imbinare a sprancenelor iti vor da un aspect neplacut.
• prea mult dermatograf- daca nu mai ai 15-20 de ani si daca nu esti rockerita “pana la moarte” atunci conturul cu negru de jur imprejurul ochilor, mai ales in strat gros, nu e pentru tine. Dermatograful folosit atat pe partea superioara cat si pe cea inferioara a ochilor ii va micsora iar dupa o anumita varsta te va imbatrani. Si cum dermatograful se intinde usor, conturul de acest fel poate sa se adune spre coltul exterior al ochilor creand un aspect neplacut.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.