Setari Cookie-uri

Tratamente de infrumusetare cu ou

De-a lungul timpului oul s-a dovedit a fi bun cam la orice. Vedeta a bucatariei, acesta a fost folosit si la crearea vopselelor pentru pictura, dar si ca arma urat mirositoare pentru manifestarea nemultumirii. Substantele pe care le contine il fac potrivit si pentru o serie intreaga de tratamente naturiste pentru par, ten si unghii.

De-a lungul timpului oul s-a dovedit a fi bun cam la orice. Vedeta a bucatariei, acesta a fost folosit si la crearea vopselelor pentru pictura, dar si ca “arma” urat mirositoare pentru manifestarea nemultumirii. Substantele pe care le contine il fac potrivit si pentru o serie intreaga de tratamente naturiste pentru par, ten si unghii.

Cu ajutorul retetelor de mai jos puteti sa va personalizati urmatoarea sesiune de infrumusetare facuta in linistea propriului camin. Inainte de a expune rand pe rand multitudinea de tratamente trebuie sa te avertizam ca mastile cu ou nu au un miros foarte placut asa ca aprinde un betisor parfumat inainte de a incepe. Efectele benefice ale oului pun insa in umbra mirosul neplacut.

Tratamente pentru par

1. Galbenus de ou pentru par uscat si degradat


Galbenusul de ou in combinatie cu uleiul de masline se transforma intr-un balsam de par excelent pentru parul uscat si lipsit de vitalitate. Antioxidantii si nutrientii din aceasta reteta regenereaza si cresc rezistenta firului de par. Pentru aceasta reteta ai nevoie de 2 lingurite de ulei de masline, 2 galbenusuri de ou, 2 lingurite de miere si o lingurita de otet. Amesteca mai intai mierea cu oul pana se combina, adauga otetul si amesteca bine iar apoi toarna uleiul de masline putin cate putin ca la maioneza.

Aplica tratamentul pe parul umezit incepand de la radacini. Maseaza bine scalpul cu buricele degetelor iar apoi intinde amestecul pana la varfuri. Acopera capul cu o casca de dus sau cu un prosop incalzit. Dupa 20-30 de minute indeparteaza tratamentul din par cu apa calda. Spala-ti parul cu un sampon potrivit tipului tau de par. Tratamentul se face saptamanal.

2. Tratament cu ou pentru par gras

Reteta seamana cu cea prezentata anterior insa uleiul de masline se inlocuieste cu 2 lingurite de suc de lamaie. Se bat 2 galbenusuri de ou, se adauga 2 lingurite de miere, iar dupa ce s-au amestecat se adauga sucul de lamaie si o lingurita de otet. Se aplica pe parul umed, se acopera cu o casca de dus sau cu un prosop incalzit si se lasa pentru 40 de minute. Daca folosesti un prosop incalzit ai grija ca din cand in cand sa il reincalzesti. Dupa cele 40 de minute clateste parul cu apa calda si foloseste putin sampon potrivit tipului tau de par. Daca mirosul de ou persista atunci clateste-ti parul cu apa in care ai adugat o cescuta de otet sau jumatate de ceasca de suc de lamaie. Tratamentul se face saptamanal.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.