Setari Cookie-uri

Tratamente de infrumusetare cu ou

De-a lungul timpului oul s-a dovedit a fi bun cam la orice. Vedeta a bucatariei, acesta a fost folosit si la crearea vopselelor pentru pictura, dar si ca arma urat mirositoare pentru manifestarea nemultumirii. Substantele pe care le contine il fac potrivit si pentru o serie intreaga de tratamente naturiste pentru par, ten si unghii.

Masti faciale

1. Masca hranitoare pentru tenul gras

Pentru aceasta masca nu ai nevoie decat de un ou. Separa albusul de galbenus. Bate albusul spuma si aplica-l cu degetele pe fata. Lasa-l pana cand se intareste (daca nu mai poti zambi inseamna ca s-a intarit) iar apoi spala-l cu apa calda. Aplica pe tenul curat galbenusul de ou. Lasa-l si pe acesta sa se usuce iar apoi clateste-ti tenul cu apa calda iar la urma cu apa rece. Tamponeaza fata cu un prosop din bumbac si aplica un strat de crem hidratanta pentru ten gras.

2. Masca pentru tenul uscat

Ai nevoie de un galbenus de ou, o lingurita de lapte praf si o lingurita de miere. Mai intai bate bine galbenusul de ou iar apoi amesteca restul ingredientelor. Bate amestecul in continuare pana obtii o pasta. Aplica amestecul pe fata, lasa-l pentru jumatate de ora si clateste cu apa calda iar apoi cu apa racoroasa. La final aplica o crema hidratanta.

3. Masca revitalizanta pentru orice tip de ten

Amesteca un galbenus de ou cu o lingurita de miere, o lingurita de vitamina E uleioasa si o lingurita de ulei de migdale pana obtii o pasta. Aplica aceasta pasta pe fata curata iar dupa 15 minute indeparteaz-o cu apa calda.

4. Tratament pentru ridurile fine

Spala-ti fata cu apa calduta si inainte de a se usca complet aplica cu ajutorul unui disc demachiant albusul batut de la un ou. Lasa albusul sa se usuce, clateste fata cu un amestec format dintr-o cana de lapte si 2 cani de apa iar apoi tamponeaz-o cu un prosop moale.

5. Tratament pentru puncte negre

Bate albusul de la un ou, adauga cateva picaturi de suc de lamaie si aplica amestestecul peste zonele afectate de puncte megre. Lasa sa se ususce iar apoi clateste cu apa calda. Aceasta reteta nu e recomandata persoanelor cu tenul uscat.

Tratamente pentru unghii
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.