Setari Cookie-uri

Banii nu pot cumpara fericirea... or can it?

Auzim adesea ca banii nu pot cumpara fericirea insa, daca ne uitam la propriul comportament putem observa ca suntem mai fericiti cand avem bani la dispozitie. Insa daca banii in sine nu ii fac pe oameni mai fericiti, cheltuirea lor e, cu siguranta, un mod de a ne insenina zilele. Daca nu v-am convins intrebati miile de femei care au gasit in cumparaturi un mod de a se relaxa dupa o zi grea.

Intr-adevar o zi la cosmetica e mai putin costisitoare ca o fuga de weekend la munte sau la mare (cat se mai poate) insa efectele sunt mai benefice. In plus, te vei putea bucura de relaxare alaturi de jumatatea ta.

2. Achizitionarea de cosmetice (in special machiaje) produce o stare de fericire mai de durata decat achizitionarea de haine. Logica din spatele acestui sfat e simpla: cand arati bine te simti bine. Iar daca hainele intr-adevare te ajuta sa arati bine, machiajul poate face minuni. In plus, un nou ruj te va costa mai putin decat o rochie ultimul racnet. Iar daca rochia o vei purta in cand in cand, rujul il poti folosi zilnic. Aceste aspecte sunt dezvaluite de un studiu realizat de BuzzBack Market Research. In plus, studii realizate in perioadele de criza economica arata ca vanzarile la rujuri cresc in timp ce cele la haine scad. Economistii au ajuns sa numeasca acest proces drept “Fenomenul Rujului”.

3. Alege sa investesti bani in dormitor mai degraba decat in camera de zi. Chiar daca avem tendinta de a cheltui mai mult pe camera de zi, pe motiv ca acolo ne primin in general musafirii (diminuand bugetul pentru dormitor), achizitiile ce vizeaza spatiul dormitorului au o influenta mai mare asupra starii de spirit a proprietarilor. Dormitorul e locul in care oamenii se relaxeaza cu adevarat iar un somn cat mai odihnitor se dovedeste a fi cheia catre fericire. Avand in vedere ca ne petrecem cam un sfert din viata in pat, aranjarea unui dormitor dupa placul inimii ar trebui sa fie mai importanta decat o camera de zi care sa starneasca invidia celor ce o vad.

4. Prefera sa iti faci un abonament la o sala de fitness decat sa iti cumperi echipamente sportive pentru a-ti instala o mini sala de sport acasa. E mai practic sa investesti intr-un echipament sportiv astfel incat sa poti face sport oricand insa studiile arata ca, in realitate, cei care fac astfel de achizitii ajung sa le foloseasca mult mai rar decat se asteptau (Consumer Reports National Research Center).

Odata facut, un abonament la sala te “obliga” mental sa mergi chiar si atunci cand incerci sa cauti scuze pentru a nu face sport. In plus, in compania altora sunt sanse mai mari sa iti termini rutina de o ora decat daca ai fi singura acasa cu toate tentatiile un motiv fiind si atmosfera mult mai activa de la sala. Prin urmare, exercitiile fizice la sala te vor mentine in forma si iti vor induce o stare de buna dispozitie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.