Setari Cookie-uri

Coafura in functie de forma fetei

De multe ori ne gandim cat de bine arata o vedeta sau alta cu o anumita coafura sau cat de bine ii statea unei fete de pe strada cu o tunsoare anume si ne gandim ca poate ar trebui sa o incercam si noi. Trebuie totusi sa ne dam seama ca nu exista o coafura universala, care sa se potriveasca fiecarei femei.

- Forma de diamant: fata e lata in zona pometilor si ingusta in zona mandibulei si a fruntii (acestea avand aproximativ aceeasi latime).

Fata Ovala

Posesoarele unei fete ovale se bucura de o forma foarte permisiva. Cam toate stilurile de par li se potrivesc (scurt, lung, drept sau ondulat) deoarece dimensiunile fetei sunt foarte bine echilibrate. Acestea sunt avantajate de coafurile care nu acopera fata; cand acestea isi aleg o coafura e bine sa identifice trasatura fetei care vor sa o evidentieze si sa discute cu un expert pentru a le recomanda tunsoarea potrivita pentru asta. Spre exemplu, daca ai o structura osoase foarte placuta si vrei sa o evidentiezi opteaza pentru un Bob Angle (bob ascutit).

Poti alege si coafuri clasice cu parul lung pieptanat cu carare pe mijloc sau intr-o parte, drept sau ondulat usor. Ti se potrivesc foarte bine si tunsorile in scari.

Evita coafurile care iti acopera fata deoarece vei pierde avantajele date de forma si vor adauga greutate fetei tale. Evita de asemenea onduleurile mari deoarece vor distrage atentia de la fata.

Vedete cu acest tip de fata: Uma Thurman, Jessica Alba, Courtney Cox

Fata Rotunda

In cazul unei fete rotunde e indicat sa optezi pentru mai putin volum in jurul fetei pentru a scadea impresia de rotunjime. Tunsorile recomandate pentru o fata rotunda sunt cele ce trec de barbie pentru a face fata sa para mai ingusta si cele in scari. Te avantajeaza volumul in crestetul capului dar nu pe parti. De asemenea, un breton strengareste aranjat intr-o parte, ca suflat de vant, se potriveste de minune unei astfel de fete.

Daca ai fata rotunda si parul cret atunci incearca sa il lasi sa creasca cat mai lung. Cu cat e mai scurt cu atat are mai mult volum si iti face fata sa para si mai rotunda

Evita tunsorile ce se termina la nivelul barbiei sau deasupra. In plus, volumul in zona urechilor si a obrajilor accentueaza rotunjimea deoarece aceste puncte reprezinta zona cea mai lata a fetei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.