Setari Cookie-uri

Coafura in functie de forma fetei

De multe ori ne gandim cat de bine arata o vedeta sau alta cu o anumita coafura sau cat de bine ii statea unei fete de pe strada cu o tunsoare anume si ne gandim ca poate ar trebui sa o incercam si noi. Trebuie totusi sa ne dam seama ca nu exista o coafura universala, care sa se potriveasca fiecarei femei.

Vedete cu fata rotunda: Ingrid Bergman, Kate Winslet, Drew Barrymore, Cristina Ricci

Fata in forma de inima

Aceasta fata e avantajata de tunsorile pana la barbie dar si de cele mai lungi scopul fiind sa creezi impresia de volum in zona barbiei. Mai poti incerca coafuri cu carare intr-o parte sau bucle usoare. Bobul pana la barbie este, de asemenea o coafura ideala deoarece creaza volum acolo unde e nevoie, in zona barbiei. Poti opta si pentru tunsori mai scurte insa ai grija sa nu creezi prea mult volum in partea de sus.

Evita stilurile care evidentiaza partea superioara a fetei. Poti alege astfel de stiluri doar daca reusesti sa evidentiezi cumva si partea de jos (volum la baza gatului, in zona cefei). Printre stilurile de evitat sunt si acelea rigide in care parul e intins spre spate deoarece vor evidentia latimea fetei in zona fruntii.

Vedete cu fata in forma de inima: Michelle Pfeiffer, Ashley Judd, Juliette Binoche, Jennifer Love Hewitt

Fata patrata

In cazul acestei forme, datoria unei coafuri e sa mai indulceasca unghiurile fetei. Tunsorile in trepte ofera o mana de ajutor in aceasta situatie. Ti se potrivesc in special tunsorile scurte sau de lungime medie; opteaza pentru onduleuri usoare pentru a da impresia de rotunjime. Distrage atentia de la colturi creand volum in partea de sus. Vei lungi astfel fata.

O tunsoare ce avantajeaza aceasta forma si care poate fi purtata cu greutate de femeile ce poseda o alta forma a fetei e tunsoarea pixie. Scurta si sexy, aceasta este si foarte la moda.

Evita sa iti lasi parul sa creasca prea lung; va accentua mandibula patratoasa. Evita tunsorile bob drepte pana la nivelul barbiei. Poti opta pentru un bob in trepte care sa se termine putin deasupra mandibulei. Fereste-te de parul drept si lung deoarece va pune in evidenta unghiurile fetei.

Vedete cu fata patrata: Gwyneth Paltrow, Katie Holmes, Demi Moore, Isabella Rosellini

Fata in forma de diamant


In cazul fetei in forma de diamant e indicat sa incerci sa balansezi o barbie prea ingusta, obtinand volum in aceasta zona, si sa minimalizezi latimea fetei in zona pometilor. Ti se potrivesc atat tunsorile scurte cat si cele medii insa e bine sa creezi volum in zona cefei pentru a balansa barbia cu pometii si pentru a lua din ascutimea barbiei. Ti se potrivesc si tunsorile bob sau tunsorile in care parul se aranjeaza dupa urechi.

Evita sa iti lasi parul sa iti acopere fata; fereste-te de coafurile care adauga volum in varful capului si de cele care creaza volum in zona pometilor.

Vedete cu fata in forma de diamant: Katherine Hepburn, Linda Evangelista, Sophia Loren

Un articol de Ioana I

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.