Setari Cookie-uri

Totul despre ruj

Rujul are asupra femeilor o forta aparte; inca de cand eram mici cele mai multe dintre noi au rascolit prin poseta mamei luand de acolo un ruj, cel mai probabil rosu. Inca inainte de a invata ce sunt si ce fac fardurile, pudra, parfumurile si cremele am incercat si am vazut ce poate face un ruj. Si cum ar fi putut fi altfel avand in vedere ca rujul este cel mai vizibil produs cosmetic de pe fata unei femei?

1. Rujul nu se aplica niciodata pe buze uscate sau crapate. Motivul e urmatorul: rujul se va aduna in crapaturile buzelor si va arata inestetic. In plus, indiferent de capacitatile hidratante ale unui ruj acesta nu poate totusi sa le ofere unor astfel de buze ingrijirea necesara. Prefera sa folosesti un balsam pana buzele tale isi revin.

2. Foloseste intotdeauna un creion de buze inainte de a plica rujul, asta daca vrei sa il pastrezi pe buze pentru cat mai mult timp. Cand alegi creionul de buze ai grija sa fie in aceeasi nuanta cu rujul.

3. Alege culori mai deschise de ruj pentru zi si mai inchise pentru seara. Desi regula nu e batuta in cuie, e de preferat ca machiajul de zi sa fie cat mai natural. Unele companii au chiar regulamente pentru angajetele lor in care mentioneaza acest lucru.

4. Pentru zi alege un ruj intr-o nuanta putin mai inchisa decat nuanta naturala a buzelor. In felul acesta buzele tale vor fi evidentiate intr-un mod discret si placut.

5. Opteaza pentru rujuri mate mai degraba decat sidefate, mai ales pentru zi. Daca iti place acea stralucire data de lipgloss atunci poti aplica un strat peste cel de ruj.

6. Pe masura ce inaintezi in varsta renunta la rujurile in culori puternice optand mai degraba pentru rujuri in nuante pale calde.

7. Pastreaza un echilibru in machiajul fetei. Daca iti machiezi puternic ochii atunci opteaza pentru un ruj in nuante deschise sau pentru un lipgoss. Rujurile inchise, mai ales cele rosii, cer un machiaj al ochilor cat mai simplu.

8. Tine cont de nuanta pielii tale si a parului cand alegi un ruj. Chiar daca moda impune o anumita culoare intr-un sezon nu inseamna ca e obligatoriu sa o porti. Este mai important ca rujul sa ti se potriveasca mai degraba decat sa fie la moda. Uneori si culoarea dintilor e importanta. Spre exemplu, un ruj inchis va accentua dintii ingalbeniti.

9. Aplica rujul dupa ce ti-ai terminat tot machiajul fetei. E mai simplu sa decizi ce nuanta de ruj ar merge dupa ce ti-ai machiat ochii.

10. Indeparteaza excesul de ruj presand usor buzele cu un servetel.

Cum alegem culoarea rujului? Aceasta este o intrebare al carei raspuns ar trebui sa il avem in minte de fiecare data cand facem o achizitie de acest fel. Va prezentam in linii mari cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre culoare rujului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.