Setari Cookie-uri

Totul despre ruj

Rujul are asupra femeilor o forta aparte; inca de cand eram mici cele mai multe dintre noi au rascolit prin poseta mamei luand de acolo un ruj, cel mai probabil rosu. Inca inainte de a invata ce sunt si ce fac fardurile, pudra, parfumurile si cremele am incercat si am vazut ce poate face un ruj. Si cum ar fi putut fi altfel avand in vedere ca rujul este cel mai vizibil produs cosmetic de pe fata unei femei?

1. Nuantele de roz: evidentiaza nuanta pielii dar si trasaturile faciale. Nu este recomandat persoanelor cu buze subtiri sau nas subtire. De asemenea, evidentiaza roseata pielii intr-un mod neplacut. Este recomandat in special blondelor si persoanelor cu tenul deschis la culoare.

2. Nuantele de rosu: ca si in cazul nuantelor roz, rosul evidentiaza trasaturile fetei si nuanta pielii insa efectul e mult mai dramatic deoarece rosul e o culoare calda, ba chair fierbinte. Asociat in general cu o personalitate puternica, rujul rosu nu este foarte usor de purtat, indiferent de nuanta parului sau a fetei, insa cu atitudinea potrivita poate face minuni.

3. Nuante calde portocalii: merg mai ales cu tenul in nuante calde. Nu sunt recomandate femeilor cu tenul foarte palid deoarece vor evidentia acest lucru. In general roscatele pot folosi aceste nuante cu cea mai mare usurinta. In cazul in care parul e rosu intens nu este o idee foarte buna sa alegi un ruj in nuante de portocaliu.

4. Nuante maronii si aurii: se potrivesc oricarei nuante de par. Nuantele maronii deschise pot fi purtate cu usurinta ziua. Cele inchise si cele aurii au insa un efect dramatic fiind recomandate pentru seara.

Mai exista insa un lucru de care trebuie sa tineti cont cand alegeti un ruj si anume ingredientele pe care acesta le contine. In urma cu cativa ani s-a descoperit ca multe rujuri contin plumb, o substanta ce dauneaza sanatatii. Studiile facute in cadrul Campaniei pentru Cosmetice Sanatoase aratau ca foarte multe rujuri, printre care se numarau si marci cunoscute, contin plub. Cum reglementarile din domeniu sunt inca la inceput, companiile nu pot fi impiedicata sa produca astfel de cosmetice atat timp cat precizeaza pe eticheta ingredientele folosite. Intre timp unele companii au eliminat plumbul din compozitia rujurilor. Va sfatuim totusi sa verificati acest aspect in cazul fiecarui ruj pe care il achizitionati.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.